1 logo aktualitasok receptekMindenki jól ismeri a klasszikus zöldborsó levest, amit akár annyira kiadósan is elkészíthetünk, hogy főételként elég akár egy süteményt tálalnunk. Ám ha szeretnénk kicsit feldobni ezt a receptet is, akkor mindenképp készítsük el a következő recept szerint. A tejszín egy igazán finom, krémes állagot és ízt ad levesünknek!

Hozzávalók:

  • 1 liter leves alaplé
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 fej főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g Meggle főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • néhány friss petrezselyemlevél
  • 2 marék levestészta
  • kevés olíva olaj


Igazán jó tejszínes zöldborsó leves recept és elkészítése: A hagymát pucoljuk meg, majd mossuk meg. Ezután apró kockákra vágjuk fel. Az olajon megpároljuk az apróra vágott főzőhagymát, majd nyomjuk hozzá a fokhagymát is, ha nincsen fokhagymát, akkor akár fokhagyma granulátumot is használhatunk. Sózzuk meg, majd hintsük meg liszttel és alaposan összeforgatjuk. Rövid dinsztelés után öntsük fel az alaplével illetve a tejszínnel. Tetszés szerint válasszuk a levesbe tésztát és tegyük bele. Borsot őrlünk rá, ellenőrizzük a sósságát, ha kell, még utána ízesíthetjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és felforraljuk. Ha a borsónk megpuhult és felforrt a levesünk, már tálalhatjuk is.

Kérjük, mondja el véleményét!

  
Ezt már olvasta?Bezárás