1 logo aktualitasok receptekKi ne ismerné a hal jótékony hatásait, illetve a legfontosabbat összetevőjét, mely a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében játszik jelentős szerepet. Bizony az Omega3 zsírsavról van szó. Emellett gazdag zsírban oldódó vitaminokban, esszenciális aminosavakban és könnyen emészthető, főleg leves formájában, melyet akár könnyed és egészséges előételként ajánljuk. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

  • 500 g filézett pisztráng
  • étolaj
  • 85 g újhagyma
  • 1 tk frissen aprított gyömbér
  • 1 tk préselt fokhagyma
  • 1 kimagozott, felaprított piros fűszerpaprika
  • 4 bögre halászlé/víz
  • 1 ek osztrigaszósz
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 ek száraz sherry
  • 250 g kifőtt tojásos tészta
  • ½ magozott, felaprított piros fűszerpaprika a díszítéshez


Igazán jó halas tésztaleves recept és elkészítése:

A halat daraboljuk apró falatkákra. Forrósítsuk fel annyi olajat, amennyi pont ellepi, majd süssük meg a haldarabokat kb. 2 perc alatt. Vegyük ki és csepegtessük le a felesleges zsiradéktól. Az újhagymát vágjuk kb. 4 cm-es darabokra és válogassuk szét a fehér részét a zöld részétől. Forrósítsunk fel 3 evőkanál olajat és barnítsuk meg benne a gyömbért illetve az újhagyma fehérrészét. Folyamatos rázogatás mellett süssük kb. 3 percig, majd öntsük rá a halászléalapot vagy a vizet és így forraljuk fel a levest. Tegyük majd bele az újhagyma zöld részét is valamint az osztrigaszószt és ízesítsük a fekete borssal. Adjuk hozzá ezután még a szezám olajat és a sherryt is. Állandó kevergetés mellett további bő egy percig főzzük össze az alapanyagokat. Közben a tésztát kifőzzük, majd lecsepegtetjük és hozzáadjuk a levesünkhöz. Tegyünk hozzá még egy evőkanál étolajat. Jó alaposan keverjük át, amíg még meleg. Azonnal tálalhatjuk is és a tetejére tehetjük az apróra vágott piros fűszerpaprikát díszítés képpen. Akik szeretik a halat, azok figyelmébe mindenképp ajánljuk!

Kérjük, mondja el véleményét!

  
Ezt már olvasta?Bezárás