1 logo aktualitasok receptekAz egrest, mint gyümölcsöt lehet, hogy nem igazán ismerünk, illetve nem sűrűn látunk olyan receptet, ahol alapanyagként megemlítenénk. Tudni kell róla, hogy ha féléretten szüretelik le, akkor az íze fanyar. Ilyen esetben inkább mártások, kompótok, gyümölcslevek vagy épp dzsemek alapanyagaként szolgálhat. Viszont ha már megérettek, akkor kellemesen savas illetve zamatos lesz az íze. Az íze illetve az elkészítése is megér egy próbát.

Hozzávalók:

  • 40 dkg egres
  • 10-15 dkg barna cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • citromhéj
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt

Igazán jó falusi egresleves recept és elkészítése: Az egrest megtisztítjuk: a bogyók két végén lévő szárrészt és a kocsánylevelet vágjuk le róluk. Forraljunk fel egy liter vizet a barna cukorral illetve a fűszerekkel. Tegyük bele a már megtisztított bogyókat. Közben a lisztet a tejföllel jól összekeverjük. Ha a leves ismét felforr, akkor a lisztes tejfölös keverékkel sűrítsük be. Jól forraljuk át. Tálalhatjuk melegen, de akár hűtve is. Ha hűtőbe tesszük pár órára, akkor az ízek jobban összeérnek a levesben.

Kérjük, mondja el véleményét!

  
Ezt már olvasta?Bezárás