1 logo aktualitasok receptekHa szeretnénk egy könnyű, de mégis ízletes és laktató levest készíteni, akkor ezt mindenképpen tálaljuk egy menü alkalmával. Maga a zöldségleves is nagyon finom és egyben egészséges is, ám ha teszünk bele csirkehúst – teljesen mindegy melyik részét, akár combot, akár csak szárnyakat is rakhatunk bele -, abban az esetben egy sokkal teltebb ízt fog adni számunkra.


Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkehús
  • 2 ek zsír
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 zellergumó
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek ételízesítő (házi)
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 4-5 ek rétesliszt
  • 1 tk lestyán


Igazán jó zöldségleves csirkehússal recept és elkészítése: A zöldségeket pucoljuk meg és aprítsuk fel kisebb kockákra őket. A zsíron dinszteljük meg a felaprított zöldségeket, a zöldborsót valamint az apróra vágott fokhagymát. Szórjuk meg kevés liszttel, és pár percig így pirítsuk meg. Majd húzzuk kicsit félre az edényt és keverjük bele a pirospaprikát, ezután pedig öntsük fel kb. 3 l vízzel.  Tegyük bele a paprikát, a paradicsomot, a megpucolt vöröshagymát, valamint a csirkehúst és ízesítsük egy kis ételízesítővel. Szórjuk meg sóval, majd forraljuk fel a levesünket, és lassú tűzön addig főzzük, amíg minden megpuhul benne. A megfőtt húsokat szedjük ki a levesből, és tálaljuk külön tányéron. A vajból a tojással illetve a liszttel, valamint pici sóval galuskatésztát kavarunk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk egy kiskanál segítségével. Kb. 5 perc lassú forralás után szórjuk bele a lestyánt, és tálalásig lefedve pihentessük. A lestyán szép arany barna színt fog levesünknek adni.

Kérjük, mondja el véleményét!

  
Ezt már olvasta?Bezárás