1 logo aktualitasok receptekHa meghűlésünk vagy épp megfázásunk van, igazán jót tehet a szervezetünknek ez a leves. Az előkészületekkel nincs sok munka, inkább a főzési idő az, ami több. A férfiak biztos örülni fognak, ha egy ilyen gazdag levest készítünk nekik. Ami jó ebben a levesben, hogy bármilyen húsból el tudjuk készíteni, akár csirke, disznó vagy marhahúsból is. A húsokból is a nyak, a szárny illetve a mell részét is bátran belefőzhetjük. De amelyikből igazán gazdagot tudunk készíteni az a marhahús. Sok mindennel gazdagíthatjuk is a levest, ízlésünk és kedvünk szerint.

Hozzávalók:

  • 2 dkg sovány marhahús
  • 1 tojásfehérje
  • 1 kg vegyes marhacsont
  • 1 kg vegyes leveszöldség
  • fekete bors


Igazán jó erőleves recept és elkészítése: A marhahúst ledaráljuk és összekeverjük a tojásfehérjével. Öntsünk rá bő két liter vizet, adjuk hozzá a megmosott csontokat és fűszerezzük sóval, borssal. Így tegyük fel a gázra főni a levesünket. Ha felforrt, akkor a leveszöldséggel együtt lassú tűzön főzzük 3-4 órán keresztül. A tűzről levéve hagyjuk rövid ideig pihenni, ülepedni és utána szűrjük át. A kész erőlevest többféle módon tálalhatjuk. Egy leveses csészében is adhatjuk közepén egy tojássárgájával vagy akár gazdagíthatjuk vékony csíkokra vágott palacsintával. Főzhetünk a levesbe galuskát, apró húsokat vagy akár még májgombócot is. A lényeg minden tálalásnál, hogy még úgy forrón kínáljuk.

Kérjük, mondja el véleményét!

  
Ezt már olvasta?Bezárás