1 logo aktualitasok receptekHa esetleg egy nagyobb fej kelkáposztát vásároltunk és a főzelék mellett nem tudjuk, mire használhatnánk fel, akkor bizony ez a nekünk való recept. Nagyon gazdag és laktató leves, amit ha úgy tartja kedvünk akár kenyérrel is fogyaszthatunk. Akár kolbásszal vagy virslivel is elkészíthető, ízlésünktől függ. Egy biztos, bármelyikből is főzzük finomat fogunk feltálalni.

Hozzávalók:

  • 60 dkg kelkáposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • őrölt bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • 1 l csontleves
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg debreceni kolbász vagy virsli


Igazán jó frankfurti leves recept és elkészítése: A kelkáposzta torzsáját vágjuk ki, majd a húsát vágjuk vékony csíkokra. Az olajat közben felforrósítjuk egy edényben és közben megpucoljuk, megmossuk és felaprítjuk a hagymát. A felaprított hagymát az olajra dobjuk és kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük az összetört fokhagymákat is. Rászórjuk a kelkáposztát, sózzuk, fűszerezzük borssal, majoránnával illetve köménnyel. Egy kis ideig így pároljuk meg saját levében.

Rászórjuk a lisztet és így megpirítjuk egy kicsit. Ezután ráöntjük a csontlevest és összeforraljuk. A csontlevest akár leveskockából is el tudjuk készíteni. A felkarikázott kolbászt vagy épp a virslit a végén adjuk hozzá úgy, hogy a tejföllel előtte összekeverjük. A kolbászt/virslit vagy sűrűn beirdalva vagy akár felkarikázva külön ki is süthetjük. Ez már csak a saját ízlésünkön múlik. Mikor már ezek is benne vannak a levesben, akkor még egyszer hagyjuk, hogy felforrjon és kész is van. Tálaláskor apróra vágott petrezselymet is szórhatunk rá.

  
Ezt már olvasta?Bezárás