vegkielegitesA végkielégítésről lesz szó ebben a cikkünkben. Azt tudni kell, hogy a végkielégítésnek az összege nagyon sok mindentől függhet. Rengeteg rész összessége, azaz nagyon sok tényező játszik közre a végkielégítés összegének megállapításában. Ez egy nagyon fontos dolog, ugyanis ez jár a munkavállalónak adott esetekben, ezek olyan kifizetések, ami jár akkor, ha a munkáltató mond fel olyan körülmények között, amikor a munkavállaló jogosult a végkielégítésre. Persze tudunk olyan esetekről, amikor a végkielégítés összege valami horribilis nagyságú és értetlenül állunk előtte, hogy hogyan kaphat valaki ilyen mértékű kifizetést, de ezek ritkán fordulnak elő. Sajnos sok esetben nem tájékoztatják kellőképpen a munkavállalókat, mert nem érdeke a munkáltatónak.

Egy munkavállalónak manapság már illik tisztában lenni saját jogaival és azzal, hogy mit tehet meg és mit nem, vagy mihez van joga és mihez nincsen. Ezekkel, ha nem vagyunk tisztában, akkor könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, amiből nehezen mászunk ki, és főleg megrövidíthetnek bennünket, mert nem ismerjük az eszközöket, amikkel élni tudunk. Ezért van, hogy sokan nem tuják, milyen szabályok vonatkoznak végkielégítésre, és hogy mekkora összeget kell kapniuk. Ha 3 éves munkaviszonyunk van, akkor 1 havi, ha 5 év, akkor 2 havi vagy 10 év után 3 havi, 15 év után pedig 4 havi, 20 évre vonatkozó végkielégítéskor 5 havi és a 25 évet átlépő munkaviszonynál már 6 havi távolléti díjnak megfelelő végkielégítést kaphatunk.

Magasabb a végkielégítésnek az összege, hogyha a munkaviszony úgy törlődik el, hogy olyan munkaadó veszi át a gazdasági egységet, akire nem vonatkozik a Munka Törvénykönyve és a dolgozó az öregségi nyugdíjtól körülbelül 5 évre van. Ilyenkor meg is változik a távolléti díj, amit fizetnek a munkavállalónak. Minden esetben nézzünk szét és gondoskodjunk arról, hogy meg tudjunk minden olyan lényegi információt, melyek a jogainkra vonatkoznak, hogy ne kerüljünk olyan csapdába, amiből nem tudunk kijönni csak azért, mert nem vagyunk tisztában a dolgokkal, ezért kell hihetetlenül tájékozottnak lennünk ezekkel az információkkal kapcsolatban vagy pedig megkérnünk valakit, hogy világosítson fel minket, mert el szeretnénk kerülni a problémákat.

Ez önnek csak a javára válhat, így ne legyen rest megtudni mindent az önnek járó dolgokról vagy a jogairól, amit a későbbiekben bármilyen ezzel kapcsolatos szituációban felhasználhat majd és a javára fordíthatja. Felhívjuk figyelmét, hogy oldalunkon a továbbiakban is elérhetőek lesznek az ilyen témával kapcsolatos cikkek, hogy ön minél gyorsabban és minél többet tudjon meg ezekről a dologról, feltételekről és szabályokról. Mindazonáltal érdemes tisztában lenni a másik oldal szabályaival is, hogy kiismerjük magunkat ebben a környezetben is.

A végkitelítés mértéke, mint már említettük nagyon sok dologtól függ. Ezt sajnos nem lehet módosítani, vagy nem lehet vele variálni, ez csak is a számításoktól függ. Ezért türelem kérdése az egész és addig is mindenképpen utána tudunk járni azoknak az információknak, amik mellett vagy felett elsiklottunk így be tudjuk tömni az üres lyukakat és meg tudjuk a lényeges pontjait a végkielégítésről szóló szabályoknak.

Manapság sok olyan munkáltató van, aki nem hívja fel a figyelmet az esetleges buktatókra vagy olyan szabályokra, amiket nem ár észben tartani. Viszont ha ezt kiküszöböljük és felül kerekedünk ezen, előrelátóan tanulmányozzuk azokat a szabályokat, melyek ránk vonatkoznak és itt a jogokat kell érteni ez alatt, akkor megkönnyítjük saját dolgunkat, amikor a téma megtárgyalásáról van szó és így még véletlenül se húzhatnak minket csőbe.

Persze így is lesz, aki megpróbálja és ez sajnos nagyon sok helyen így van, ezért kell felkészülten várni az esetleges csavarokat, amiket elénk dobnak így tudjuk ezeket elhárítani a legegyszerűbben. A végkielégítés tehát azoknak fog járni 2014 – 2015 évben, akiknek a munkaadója felmond. Így és ezzel a törvénnyel védik a munkavállalókat, mivel ha egy munkaadó felmond, és nem veszi át senki az adott céget, akkor a mi állásunknak is lőttek ezért jár a végkielégítés a munkavállalónak. Ha ez nem lenne, akkor nagyon sokan nem kapnák meg a nekik járó pénzt a kemény munkájukért, arról nem is beszélve, hogy egy hirtelen felmondás idején teljesen bizonytalan, mikor lesz képes az adott munkavállaló újból elhelyezkedni, főként a mai helyzetet tekintve. Ennek fényében reméljük, hogy sokat tudtunk segíteni és most már eligazodik a végkielégítéssel kapcsolatban, nem lesz a jövőben már problémája.


Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás