nyugdijvaltozasokFenyegeti-e a magyarokat 2015 évben a nyugdíjcsökkenés? A nyugdíjjal kapcsolatos kérdések újra és újra felmerülnek Magyarországon és nem meglepő, hogy nagyon sok embert érdekel, ugyanis a legtöbb embert érinti és foglalkoztatja ez a kérdés. A nyugdíjaknak a kifizetése már nagyon rég óta okoz bonyodalmat a mindenkori kormánynak. A nyugdíjasok száma egyre csak nő hazánkban és ez évről évre tovább nehezíti azt, hogy a költségvetést úgy dolgozzák ki, hogy megfelelő legyen. Sajnos sokan elégedetlenek, de ezt meg lehet érteni, hiszen egy átlagos nyugdíjas alig jön ki a pénzből, amit kap akár több évtizedes munka után.

Manapság már annyira instabil lett a nyugdíjrendszer, hogy lépésekre volt szükség és továbbiakra is biztosan számíthatunk, mert a nyugdíjkérdést meg kell oldani. Lassan ott tartunk, hogy emberek kerülnek az utcára, mert nem jönnek ki a nyugdíjpénzből. Ezért lépett életbe a nyugdíjreform, ami most is folyamatosan alakul. Ez még nyilván évekig fog tartani, ugyanis a megfelelő nyugdíjrendszer kialakítása nem megy egyről a kettőre. A nagy kérdés az, hogy fenyegeti-e a magyarokat 2015-ben a nyugdíjcsökkenés?

A nyugdíjreform két legdrasztikusabb eleme a nyugdíjkorhatár felemelése volt 65 évre. Ezen kívül az öregségi nyugdíjon kívüli nyugdíjak beszüntetése, azaz eltörlése is jelen van. Nyilvánvaló, hogy további lépéseket lehet várni, ezért mindenképpen látogassák sűrűbben az oldalunkat, hogy információkat gyűjtsenek ezekkel az új rendelkezésekkel kapcsolatban. Direkt nyugdíjcsökkenésre talán nem kell számítani, tehát a jelen helyzet szerint nem várható olyan bejelentés, hogy a kormány mondjuk 10%-al csökkenti a nyugdíjakat.

Viszont vannak olyan tényezők, amik miatt megváltozhat a nyugdíjak nagysága vagy mértéke. Például ilyen lehet a nyugdíjak befagyasztása vagy a nyugdíjak felbruttósítása és ezzel együtt megadóztatása. Az biztos, hogy 2015, január 1-től nőni fognak a nyugdíjak, a kötelező inflációkövető emelés miatt, ami azt jelenti, hogy az inflációs várakozásoktól függően 2,5 vagy 2,9%-os növekedéssel lehet számolni.Mondja el véleményét nekünk:
{fcomment}
  
Ezt már olvasta?Bezárás