uj adok bevezeteseA kormány beterjesztette a 2015-ös adótörvénynek a tervét. Meg fogják adóztatni a szappant és az Erzsébet utalványt is. Az internetadónak a tervét elvetették a polgári nyomás miatt, ezért az nem lesz bevezetve. Viszont az SZJA az maradni fog ugyan akkora és a 27%-os áfa, ráadásul a  családi adókedvezmény sem fog nőni. A friss házasok, akik talán jobban fognak járni.

A cafeteria adóterhének emeléséről sem egyeztetett a kormány senkivel és az adótörvény tervezet alapján az egészségügyi hozzá járulásról szóló törvényben a korábbi 14% helyett 27%-os adót szabna ki a kormány a munkáltatói juttatásokra. Az önkéntes pénztári juttatások, a SZÉP-kártya vagy az Erzsébet utalvány után a kifizetők a jelenlegi 35,7 % helyett 51,17 %-os adót lesznek kénytelenek fizetni. A sampont és a szappant is meg fogják adóztatni, mivel a 2015-ös adótörvény be fogja vonni a termékdíjas körbe az egyéb vegyipari termékeket.

A mosószer és a kozmetikai szerek is adókötelesek lesznek, a dezodorok és a lakásillatosítók is, sőt még a művirágok is. Az adótörvény tervezetéből az is kiderült, hogy nem a következő évben fognak megvalósulni a kormány hosszabb távú tervei. Egyenlőre nem lesz az SZJA egy számjegyű és az áfa is 27%-os fog maradni, ez egészen biztos, örülhetünk, hogy ne növekszik, de ettől függetlenül  jócskán megjelennek új adók 2015-ben.

Mindenképpen látogassanak vissza hozzánk, hogy minél több hírt tudjanak meg és így képbe legyenek a legfrissebb hírekkel kapcsolatban is. Ahhoz, hogy minden téren elég tájékozott legyen, elengedhetetlen, hogy itt nálunk keresse meg nap mint a nap a legaktuálisabb cikkeket.

Addig is olvassa el az alábbi tájékoztató anyagunkat a 2015 évi adóváltozásokat illetően!

Ön mit szól ehhez?

{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás