A tejpiac résztvevőit sem kíméli a gazdaság - A tejiparban résztvevők sem ússzák meg a közösségi marketingalapba való fizetést, mivel kibővült az érintettek köre. Ezentúl fizetniük kell azon kis- és nagykereskedőknek, feldolgozóknak is, akik ez idáig nem voltak a szakmaközi szervezet tagjai.

A fizetési kötelezettség kiterjesztése a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kérésére, indítványozására lett kiterjesztve, mivel a földművelésügyi minisztérium úgy találta, hogy jogos a kérés, miszerint az ágazat szakmai szervezetébe nem tartozó kereskedők és feldolgozók is hozzájáruljanak a marketingalaphoz. Az ide vonatkozó miniszteri rendelkezés a napokban már meg is jelent.

Ettől az intézkedéstől a közösségi marketingalap akár háromszorosára is növekedhet az előzetes számítások alapján, ami azt jelenti, hogy a 2014-ben befolyt 40 millió forinttal szemben akár a 100 millió forintot is elérheti a befolyó pénzösszeg. Az ágazati szakmaközi szervezetbe nem tartozó kereskedőknek és feldolgozóknak az árbevételük 0,5 ezrelékét kell az alapba befizetniük, de annak az alanynak, akinek a tej-, tejtermék forgalmazásból befolyó nettó árbevétele a tárgyévet megelőző naptári év során nem nem haladta meg az ötven milliót, annak nem kell fizetnie.

Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás