1 logoIrtsuk ki a konyhánkból a rovarokat - Melegen semmit sem szabad a kamrába tenni, de ha már valami mégis bekerül, akkor mindenképp gondoskodjunk a lefedettségéről. Ha valami pedig már romlásnak indul, azonnal váljunk meg tőle. Legyen mindig nyitva a kamra ablaka vagy igyekezzünk a rendszeres szellőztetésre törekedni. Figyelni kell továbbá a konyha gőzére is, hogy lehetőleg ne jusson be a kamránkba! A kamra padlóját is úgy tisztíthatjuk, mint a konyhánkét. Az ilyen módon tisztántartott konyhában illetve kamrában nem tud fészket verni semmilyen bogár. Valamint nem érzi jól magát még a légy sem. Ha viszont mégis valahonnan ilyenféle kerülne a konyhánkba, kamránkba, indítsunk ellenük irtóháborút, ne hagyjuk nyugton őket se táplálkozni, és végképp nem szaporodni.

Legyek ellen - A legyeket tulajdonképpen nem igen tudjuk kiirtani, de igyekezhetünk őket távol tartani. El kell venni a légy elől mindent, amivel esetleg táplálkozni tudna. Ezt csak túlzott tisztasággal tudjuk elérni. Soha ne legyen sem a konyhán, sem pedig a többi helyiségben semmi ételféle fedetlenül, takaratlanul, mosatlan edényt azonban egy pillanatig se hagyjunk szabadon a legyek prédájának. Főzés ideje alatt tartsunk a konyha asztalán egy tálat tele vízzel, ha egy fedőt leveszünk, addig is, amíg vissza akarjuk tenni. Tartsuk a vízben, a kanalat, amivel kevertük, ne tegyük le sehová, csak a vízbe. A szemétre is vigyáznunk kell! Akármit tisztítunk, papírra szemeteljünk, és ahogy elvégeztük, azonnal szedjük össze, tegyük a szemétbe. A szemetet tartsuk letakarva, ha nincs rendes fedőnk, takarjuk le papírral. Ha így vigyázunk, nem gyűlnek be a legyek. Mikor aztán a főzést elvégeztük, a konyhát rendbe tettük, kihajtjuk a legyeket a konyhából, az ablakokat becsukjuk, elsötétítjük és csak este nyitjuk ki. Hangyáktól könnyűszerrel megszabadulunk, ha a patikában, apró üvegecskékben kapható Furnicidból negyed kockacukorra csepegtetünk és kirakjuk mindenütt, ahol hangyák járnak.

Svábbogarak irtása - Ha a legnagyobb tisztaság valamint a rovarporok elhintésének dacára még lenne a lakásban svábbogár vagy épp apró ruszli, a következő eljárással biztosan megszabadulunk tőlük. Egy liter vizet forralunk fel, majd tegyünk bele 100 gramm bórsav - port (acid. boric), és mikor már langyosra hűlt, rakjuk tele barna kenyér darabokkal, és ezt hagyjuk másnapig ázni. Akkor másik 100 gramm bórsav - port összevegyítünk ugyanannyi finomra szitált porcukorral, a megázott kenyérből egy evőkanálnyit ráteszünk egy vastagabb darab papírra vagy cipőkrémes doboz tetejére, vastagon behintjük a cukorporos keverékkel. Így előkészítjük az egész mennyiséget, azután minden ilyen csomócskát elhelyezünk a konyhában, a fürdőszobában illetve a többi mellékhelyiségben a földön, a fal mellett, a sarkokban, a bútorok alatt és mindenütt, ahol a bogarak járnak. Két hét múlva az egész eljárást megismételjük, hogy öreg bogarak által lerakott petékből világra jött fiatalokat is elpusztítsuk. Nagyon fontos, hogy semmiféle táplálékot ne találjanak sehol. Táplálék alatt értünk minden egyes élelmiszerfélét, kenyérmorzsától, elhullatott cukortól kezdve a mosatlan edényig vagy épp az üvegig.


Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás