nyugdij utalasaNyugdíj utalása, postázása, utalási napok 2015, 2016 évben - A nyugdíj szó hallatán nagyon sok ember kapja fel a fejét, hiszen olyan témáról beszélünk, ami nagyon sok mindenkit érint ma Magyarországon. Mivel rengeteg kérdés merül fel ezzel a témával kapcsolatban így nem csoda, hogy ennyien érdeklődnek a nyugdíjjal kapcsolatban, főleg a nyugdíjemeléssel kapcsolatban. De a lényeg az, hogy a nyugdíjjal kapcsolatos szabályozások évről évre megváltoznak főleg a kampány időszakában.

A mostani nyugdíjnak a mértéke átlagosan 2,2%-al fog megnövekedni, ami nem rossz, viszont nem is túl jó. Még mindig nagyon alacsonyak egy átlag nyugdíjas havi juttatásai. Ez egy olyan társadalmi probléma, ami minden réteget érint és szakadékot szül, hiszen nagyon sokan vannak akik kevés nyugdíjat kapnak, de vannak olyan nyugdíjasok akik megfelelő mértékű havi juttatáshoz jutnak hozzá. Persze fel lehet tenni a kérdést, hogy miért nem emelnek nagyobb összeget a nyugdíjakon. Ez nagyon sok tényezőtől függ, mint az ország GDP-je vagy a keresők és az eltartottak mennyisége. Ezt a kérdést persze bárhogyan próbáljuk, sehogy sem lehet megkerülni vagy elhanyagolni, ez már szinte a részünké vált. Ezért nem szabad elfelejteni a nyugdíjasok helyzetét, mivel a fiatalok is nyugdíjasok lesznek egyszer és az ő kérdésük is legalább annyira fontos mint a másik. A fiataloknak a jövője múlik ezen, mert ha nem fognak tudni megélni és nem kapnak nyugdíjat, akkor kénytelenek elmenni itthonról, ami megint egy társadalmi problémát szül azaz az elvándorlást.

Ennek fényében kijelenthetjük, hogy a nyugdíj nem csak a múltra, de a jövőre is kihatással van, a jövő nemzedékének megélhetése múlik rajta és, ha valaki átdolgozik egy egész életet és nem fognak gondoskodik róla, ez elriaszt mindenkit itthonról. Ezért kellene valami olyan megoldást kitalálni a nyugdíjakkal kapcsolatban, ami mindenkinek jó lenne, de ehhez valami nagyon nagy dolognak kell bekövetkeznie. A nyugdíjak emelkedése mindenképpen várható, de nem akkora mértékű összeggel, mint amennyire számítanánk, ez körülbelül 2-3 ezer forintos összeget jelenthet, ami valljuk be tényleg nem nagy segítség. Jóval többre lenne szükség ahhoz, hogy bőven meg lehessen élni belőle és ne kelljen aggódniuk a nyugdíjasoknak azért, mert nem képesek kifizetni a számlát.

A nyugdíjemelés 2015 - 2016 tekintetében is ezért olyan fontos kérdés, mert mindenkire vonatkozik ,és nem lehet elfelejteni, a szőnyeg alá söpörni, mert ez akkora volumenű dolog ami a jövőnket és mások jövőjét befolyásolja nem kis mértékben. A nyugdíj egy havi szinten folyósított összeg, amit olyan személyek kapnak, akik betöltötték a nyugdíjkorhatárt és nem kell már dolgozniuk. Ami tény, hogy több millió embernek jár a nyugdíj ma Magyarországon és mivel ez egy öregedő társadalom egyre nő azok száma, akiknek nyugdíjat kell folyósítani. Körülbelül 3 millió ember tart el 7 milliót, de ezek között ott vannak a gyerekek is. Ezért érdekes kérdés, hogy mi lesz akkor, hogy ha a nyugdíjasok száma nő és az eltartók száma csökken.

Nagyon sok ember nehezen tud kijönni a havi nyugdíjból és nem nagyon tudnak megoldást, mivel elég sokan rendelkeznek a nyugdíj mellett különböző hitelekkel, amin a kevés összegű nyugdíj nem nagyon segít. Viszont mindenképpen figyelemmel kell követni a választásokat, mert ilyenkor szoktak előhozakodni új rendeletekkel, amik a nyugdíj kimenetelét is befolyásolni tudják majd. Tehát akik érdeklődve és kíváncsian várják az ezzel kapcsolatos hírek alakulását, azoknak van egy jó hír meg egy rossz. A jó hír az, hogy bármikor születhet egy olyan döntés, ami a javukra fordítja ezt az egészet, de olyan is jöhet, ami rosszat tesz a nyugdíjnak.

Itt jutunk el oda, hogy a nyugdíj szerves része a magyarországi emberek életének, de nem csak a magyarországi viszonylatokban, hanem világméretben is lehet említést tenni. Hiszen minden civilizált országban van nyugdíj és a legtöbb országban nem is olyan kismértékű, persze mindenhol függ a nyugdíj mértéke  a ledolgozott időtől, az aktív munkavállaláskor kapott fizetéstől és attól, hogy milyen munkát végzett az adott személy, de a nyugati országokban főként attól, hogy milyen Tehát ez egy világméretű kérdés, de természetesen az itt élők szeretnének megoldást a problémáikra. Ennek tekintetében bátran kijelenthetjük, hogy mindig van ok reménykedni és figyelemmel kísérni az eseményeket. Kövesse ön is híreinket, hogy ön legyen az első, aki a nyugdíjakkal kapcsolatban megkapja az érdemi válaszokat és ne maradjon le semmiről.

A nyugdíj utalással történő belföldi számlákra való kifizetése 2015-ben és 2016-ban is minden esetben a tárgyhónap 12.-ig megérkezik a számlákra, ez a 2015-ös év tekintetében az alábbiak szerint alakul, tehát a banki jóváírások az alábbi napokon valósulnak meg: ( A nyugdíj utalási napokat alább láthatja, a nyugdíj postázását illetőleg meg nagy általánosságban elmondható, hogy minden hónap 15.-e tájékán érkezik meg az összeg. )

2015 évben ekkor utalják a nyugdíjakat
HónapBanki jóváhagyás
Január12. hétfő
Február12. csütörtök
Március12. csütörtök
Április10. péntek 
Május12. péntek
Június12. péntek 
Július10. péntek
Augusztus12. szerda 
Szeptember11. péntek
Október12. hétfő
November12. csütörtök
December2. szerda


Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás