Aktualitasok hirportalAz e-kártya alkalmas lesz az elektronikus ügyintézésre, elektronikus aláírásra, de legfőképpen a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát, a társadalombiztosítási kártyát és az útlevelet fogja majd össze egyetlen egy okmányban. Mindez a közlekedési kedvezmények igénybe vételére jogosító, akár diákigazolványként is használható kártya lesz, amely ezáltal alkalmas lehet a TAJ-kártya és az adóigazolvány kiváltására is. Az e-kártya tartalmazni fogja a tulajdonos nevét, születési helyét és idejét, állampolgárságát, anyja nevét, a birtokos nemét, fényképét, ha 12. életévét betöltötte, aláírását, valamint azt, meddig érvényes a személyazonosító igazolvány.

Belekerül az irat kiállításának kelte és helye, valamint az, hogy melyik hatóság állította ki, valamint - nem olvasható formában - az a tény, ha korlátozzák a tulajdonos külföldre utazását, valamint egy, a fontosabb adatok gépi olvasására alkalmas adatsort.

Az igénybe vételi eljárás illetékmentes lesz mindenki számára, aki 18 évnél fiatalabb és nem rendelkezik más személyazonosító okmánnyal, aki 65 év felettiként határidő nélküli igazolványt kér, aki külföldre utazás tilalma hatálya alatt áll, és ezt jelző igazolványt kap, akinek az igazolványát a tároló eleme hibája miatt kell cserélni. Minden más esetben az igazolvány illetéke 5000 forint.

Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás