milyen papirok kellenek apasagi nyilatkozatAz a férfi, akitől a gyermek született a gyereket teljes hatályú nyilatkozattal tudja a magáénak vallani, hogy ha a törvény értelmében nem kell más férfit a gyermek apjának tekinteni vagy a gyerek legalább 16 évvel fiatalabb, mint a nyilatkozó fél. Ezeket az elismerő nyilatkozatokat csak személyesen lehet megtenni. A nyilatkozat teljes hatályához kell az anyának és a kiskorú gyermek képviselőjének, illetve ha a gyerek betöltötte a 14. életévét akkor a gyerek hozzájárulása is.


Nézzük
, milyen papírok kellenek az apasági nyilatkozathoz? A következők a benyújtandó iratok amiket be kell adni, hogy ha a gyerek még nem született meg: az apa és az anya személyi igazolványa és lakcímkártyája, a  szülés feltételezett időpontja és, ha ez lehetséges a fogamzás feltételezett időpontját bizonyító szakorvosi igazolás, valamint amennyiben az anya családi állapota elvált, akkor az erről szóló jogerős bírói ítélet.

A benyújtandó iratok, hogy ha a gyerek már megszületett: az apa és az anya személyigazolványa és lakcímkártyája, a gyerek lakcímkártyája és a születési anyakönyvi kivonata. Amennyiben az anya családi állapota elvált, ekkor is szükséges az ezt bizonyító jogerős bírói ítélet.

Ezek azok a fontos dokumentumok, amiket mindenképpen be kell adni ahhoz, hogy az apasági nyilatkozat megtörténjen, rendkívül fontos, hogy ne felejtsünk el semmit ezek közül. Mindenképpen látogasson vissza oldalunkra, hogy több információt tudjon meg a jövőben is.

Mondja el véleményét nekünk:
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás