bankaszamla sorsa tulajdonos halalaHogy ha valakit tragikus esemény ér, azaz meghal, akkor nem egyből az az első gondolatunk, hogy mi fog történni a bankszámlájával. Viszont eljön az idő, amikor mindenképpen utána kell néznünk, hogy mi történt, hogy mi a helyzet vele. Ugyanis valahova kerül, valakit illet az a pénz, ami a bankszámlán van. A bankszámla tulajdonosok eldönthetik, hogy mi történjen a bankszámlával, hogy ha ők esetleg elhunynak. Ezt a bankszámla megkötéskor meg lehet jelölni. Arra is van lehetőség, hogy a bankszámlának társtulajdonosa legyen, így értelemszerűen automatikusan hozzákerülne a tulajdonjog, ha meghalna az adott személy.

Az értékpapírnak nem lehet társtulajdonosa, így ha a bank értesül, hogy mi történt a tulajdonossal, onnantól az örökös dönthet az értékpapír sorsáról. Az örökös azt teheti, hogy átvezeti egy másik számlára az értékpapír összegét, ezután a bank megszünteti a számlát. Mindenképpen tény, hogy nem egyszerű erről beszélgetni főleg akkor, hogyha bekövetkezik a tragédia, de mindenképen meg kell ejteni, mert valamit kezdeni kell a számlával, hogy a pénz ne vesszen el.

Sokszor nehéz a családtagokat rábeszélni, hogy egyáltalán foglalkozzanak az üggyel, ugyanis a gyász sokszor elnyomja ezeket a dolgokat, ami abszolút érthető, viszont ezekről nem szabad megfeledkezni, mert később mindenképpen el kell intézni. Előbb vagy utóbb ezekre is sort kell keríteni. Végül mindenképpen térjen vissza oldalunkra, hogy az ezzel kapcsolatos további információkról is első kézből tudjon értesülni.
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás