mennyibe kerul egy eskuvoElég sok ember azt gondolja, hogy ha nagyon sok pénzt költ az esküvőjére, akkor a boldogságuk is akkora lesz, amennyit költöttek rá, de erre nincsen garancia. Ezért érdemes minél jobban megfontolni, hogy mennyit költünk az esküvőre. Viszont mint tudjuk, vannak olyan szegmensei az esküvőnek, ahol nem illik úgymond takarékoskodni, mert az ártana az összképnek. Ha ügyesek a párok, akkor úgy is tudnak takarékoskodni, hogy ne menjen az esküvő rovására. A helyszín és a meghívott emberek számától függ az, hogy mennyi pénzt kell költenünk az esküvőnkre. Ha az éttermet választjuk helyszínül, akkor elvileg az elfogyasztott ételek és italok utána kell fizetni, és ha nem is kérnek külön terembérletet, akkor is ebben az esetben több százezer forinttal kell kalkulálnunk.

Az ételeket és az italokat általában előre csomagban – választott menüként - vásárolhatjuk meg a násznépnek, amikor is minimum 3500-4000 forinttal kell számolnunk fejenként. A másik nagyon fontos eleme az esküvőnek az esküvői torta, amire mindenféle képen félre kell tennünk egy külön összeget. A jobb cukrászdák 50-70000 forintig kérhetnek egy 80-100 szeletes, emeletes, díszes tortáért.

A másik fontos dolog az esküvői ruha megvásárlása, vagy bérlése, ami szintén elengedhetetlen része a szertartásnak és ahol a hölgyek nem annyira szeretnek spórolni. Sokan azt gondolják, hogy jóval kifizetődőbb bérelni a ruhát, mint varratni. A neves szabók ruhái nagyon sokba kerülhetnek, de ha ügyesek vagyunk egy kevésbé ismert szalon is tud olyan ruhát csinálni, ami olcsóbb, mint a többi megoldás és mégis az ízlésünknek megfelelő. Van persze lehetőségünk itt is pénzt megtakarítani, hogyha például öröklünk a családból egy ruhát, ami igen csak elterjedt szokás. Azt se felejtsük el, hogy a menyasszonynak és a vőlegénynek nem csak az esküvői ruhára lesz szüksége, hisz ezekhez illő cipőt kell választani és néhány kiegészítőre is szükség lehet. Tehát, hogyha összerakjuk ezeket a dolgokat, akkor is szembesülhetünk azzal, hogy egy nagyobb összeget mindenképpen ki kell fizetni boldogságunk érdekében.

Amiről természetesen ráadásul nem lehet megfeledkezni, hogy egy szép esküvő nem csak a ruhából és a vacsorából áll, mert itt vannak még az alábbi kiadások, amikkel szinte minden alkalommal számolni kell: meghívók, a menyasszonyi csokor és az eseteleges asztalt díszítő virágok, zeneszolgáltatás, fotós – videós, persze, aki ezt családon belül meg tudja oldani, az ezekkel a tételekkel sokat megtakaríthat.

{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás