A svájci frank árfolyamgátjának az eltörlése nagyobb pénzügyi feszültséget hozott létre Európában. Egy pénzügyi elemző szerint Magyarországon sikerült elhárítani a hirtelen árfolyamváltozást és annak kedvezőtlen hátasait. Talán a földrész egyik legfontosabb fizetőeszközének lehet nevezni és nagyon rövid idő alatt, szinte percek alatt megdrágult a pénzpiacon.

Ez közvetlenül azután történt, hogy a svájci jegybank eltörölte a valuta árfolyamgátat. Az átrendeződés azóta megtörtént, egy kis bizonytalanságot még most is okoz. A devizaalapú hitelek megúszták a Magyar Nemzeti Bank döntésének köszönhetően.

A háztartások nagy része így nem érzi meg ezt a hirtelen változást, ami a pénzpiacon történt. A legtöbb családnak tehát nem kell aggódnia e miatt leglaábbis, hiszen ezzel a megelőző döntéssel elkerülték a nagyobb bajt. A legnagyobb sérüléspontot a devizahitelek jelentették, de nem csak magán oldalról, de idesorolhatóak a cégek és kisebb nagyobb vállalkozások is.

Minden képen azt javasoljuk, hogy térjen vissza hozzánk, hiszen nagyon sok mindent megtudhat az elkövetkezendő pénzügyi eseményekkel kapcsolatban, melyek percről percre folyamatosan jelennek meg.

Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás