lakashitel cafeteriaNemsokára igényelni lehet a lakáshitelre kérhető adómentes cafeteriát. Értéke körülbelül ötmillió forint lehet maximum és csak méltányolható lakásigénykor lehetséges csak odaadni. Luxuslakásra nem lehet igényelni ezt az összeget. Március körül már előhozakodhatnak az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításáról, azaz fizetéséről szóló szabályzattal. Így a munkáltatók elindíthatják a munkavállalók lakáscélú hiteleihez a cafeteriaként nyújtott támogatás utalását.

Az egyeztetési szakasz már lezárult, nagyon sokan kifejtették a véleményüket eme döntéshozatallal kapcsolatban így azt biztosra lehet tudni, hogy elég nagy figyelem övezi. A hozzászólások, javaslatok legtöbbjét figyelembe vette a Minisztérium. A változások legnagyobb része technikai átalakulás. De kicsi adminisztrációs módosítások is életbe léptek, valamint egyéb apróbb változtatások. Viszont az egész koncepció, azaz terv megmaradt, tehát maga a rendelet nem változott meg. Március elején tette fel a tárca a törvényről szóló tájékoztatást. Ez azt teszi lehetővé itt értendő a rendelet, hogy megengedi a munkáltatónak, hogy cafeteria formájában törlesszék a munkavállaló helyett a hitelt.

MEGOSZTOM másokkal is a Facebook-on!

Már idén hatályba lépett
az egész rendelkezés, de még egy NGM rendelet is szükséges. Méltányolható lakásigényig van ez a támogatás. Ezt a fajta juttatást mindenképpen a munkáltatónál kell majd igényelni. Ezután a cég közvetlenül utalja majd a pénzintézetnek az adott összeget a cafetéria terhére.


Azt mondta egy szakértő, hogy azok kaphatnak cafetéria formájában lakáshitel támogatást, akik ténylegesen lakásvásárlásra vagy lakással kapcsolatos dologra vettek fel hitelt. Tehát a fent említett határozat szerint azok az emberek vehetik fel ezt vagyis igényelhetik a támogatást, akik lakáshitellel rendelkeznek és tényleg olyan feltételekkel vették fel ezt a kölcsönt, ami alapján oda lehet adnia  támogatást az illetőnek. magyarul nem szabad felhasználású lakáshitelt vettek igénybe, hanem valóban ingatlanvásárlásra fordították ezt a pénzt. Így mielőtt megigényelnénk, mindenképpen nézzünk utána, hogy megkaphatjuk-e ténylegesen a támogatást vagy sem, mindenképpen járjunk utána vagy jegyezzük fel, hogy mire vettük fel a lakáshitelt vagy az adott személy, akinek segíteni szeretnénk mire vette fel, mert előfordulhat, hogy nem jogosult rá. Ne feledje, hogy mindenképpen írásban kell jeleznie igényét a munkáltatójánál, hogy megkaphassa ezt a fajta hozzájárulást a cégétől, ez egy nagyon fontos lépés. Nem fogja megkapni automatikusan, hanem jeleznie kell minden esetben.

  
Ezt már olvasta?Bezárás