A kormány közlése értelmében jelen pillanatban az oktatásban felmerülő problémák és lehetőségek között szerepel a kilenc osztályos általános iskola tervének és megvalósításának elővizsgálata. A kormány véleménye az, hogy a magyar oktatás versenyképességi lemaradásán talán javíthatna a kilenc osztályos általános iskola bevezetése.

A kormány véleménye alapján az egyik nagy probléma, hogy már az általános iskolában felerősödnek a gyermekek által otthonról hozott különbségek. E tekintetben fokozottan oda kell figyelni a hátránnyal induló gyermekek fejlődésére, taníttatására. A szülők társadalmi vagy anyagi helyzetéből adódó különbségek miatt számos nehezebb helyzetű de tehetséges gyermek kallódhat el.

A felsőbb osztályok esetében fokozódik ez a helyzet, ugyanis a szakmunkás, középiskola és főiskolák, egyetemek által közzétett lemorzsolódási létszám egy részéhez lehet ezen problémának köze.

Bár azt még mindig nem értjük, mire lehetne megoldás a 9 osztályos általános iskola, véleményünk szerint az elkövetkező hónapokban talán mi is megértjük a változtatások lényegét.


Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás