Az egy évvel korábbinál 5,1%-al nagyobb volt a kiskereskedelmi forgalom nagysága a tavaly novemberi mind a nyers, mind a naptárhatástól megtisztított adatok szerint. Ezt jelentette második becslése alapján a KSH csütörtökön. A nyers adat a harmadik, a munkanaphatással korrigált adat már második hónapja mutat 5% feletti éves növekedési ütemet.

Novemberben az élelmiszer-kiskereskedelemben 2,7 százalékos, a nem élelmiszer jellegű termékek forgalmában 6,4, az üzemanyag-értékesítésben 8,6 százalékos növekedést mért a statisztika éves összevetésben. A második becslés szerint az elsőben mértnél kisebb volt az élelmiszerek és üzemanyagok, de nagyobb a nem élelmiszer jellegű termékek forgalmának növekedési üteme.

Az első becslés szerint az élelmiszer-eladások volumene 3,4, az egyéb termékeké 5,8 százalékkal nőtt, az üzemanyag-forgalom 8,5 százalékkal emelkedett. Mindent figyelembe véve ezen változások lesznek, amik felkelthetik az érdeklődésünket és érdemes figyelemmel kísérni őket. Nagy kérdés persze, hogy a vasárnapi zárvatartás bevezetése miként befolyásolja és alakítja majd a kereskedelmi forgalom alakulását.

Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás