influenzajarvanyAz influenzajárvány egyre gyorsabban terjed és napjainkban Európa nyugati részén kívül már Közép Európát is eléri. A járvány ma jelen pillanatban 19 országban van jelen, köztünk Magyarországon is. Az ÁNTSZ jelentése szerint, az orvoshoz fordulás 10 éve nem volt ilyen magas és emellett a betegek száma is megnőtt. Nagyon fontos tényezők, hogy a higiéniás szabályokat betartsuk, többször mossunk kezet, szellőztessünk.

Nagyon fontos ilyenkor a vitamin bevitel, melyet akár gyümölcsök, zöldségek vagy gyógyszer formájában is tudjuk biztosítani szervezetünk számára. Ami pedig még ezeknél is fontosabb, az az, hogy aki beteg mindenképp maradjon otthon, mivel ha érintkezik az emberekkel, könnyen megfertőzheti őket.

Az ECDC és a WHO
folyamatosan nyomon követi a háziorvosok által a beteg számát illetve ezekről információkat nyújtanak központjuk felé. Mind a 19 fertőzött országban – köztük Magyarországon is - folyamatosan nyomon lehet követni az influenza aktivitását, kiterjedését illetve erősségét egyaránt.

Mivel az influenzajárvány évről évre több alkalommal is felüti a fejét, így a 2015 év további részében és 2016 évben is várható a járvány intenzitásának fokozódása és a vírus többszörös mutációja is.

Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás