1 logo aktualitasok receptekVan néhány szabály, amit be kell tartani egy jó vadashoz. Ne készítsük maradék húslevesből (bár a lét felhasználhatjuk), vagy húslevesből kivett zöldségből. Ne használjuk fel hozzá a maradék húst sem. Érezni kell benne a mustár ízét is. Marhából készítsük, a vadhús talán még jobb, ne próbálkozzunk más hússal. Csak így kapunk egy összetett, páratlanul gazdag ízvilágot.

Hozzávalók:

  • 80 dkg hátszín
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 2-3 babérlevél
  • őrölt bors
  • 1 citrom
  • 2 ek borecet
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3-4 ek zsír/olaj
  • 2 ek cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 kk mustár


Igazán jó vadas marha recept és elkészítése: A zöldségeket tisztítsuk meg és karikázzuk fel a hagymával együtt. Tegyük egy bő liternyi vízbe őket és adjunk hozzá sót, borsot, babérlevelet és citromhéjat. Addig forraljuk, míg a zöldségek meg nem puhulnak. A húst mossuk meg és szeletekre vágjuk fel. Ha kész a mártás, akkor húzzuk le a tűzről és adjunk hozzá egy kis ecetet és forrázzuk le vele a húst. Fedjük le és hűvös helyen hagyjuk pihenni egy napig. Emeljük ki a húsdarabokat és a felforrósított zsiradékon pirítsuk meg körös-körül, és a páclével locsolgassuk, majd sütőben süssük szép pirosra.

Ha elkészült a hús, a pácléből szedjük ki a babérlevelet és a zöldségeket passzírozzuk át. A cukrot karamellizáljuk- vigyázzunk, nehogy megégjen-, és adjuk hozzá. A mártásba öntsük bele a liszttel elkevert tejfölt és forraljuk át. Ha készen van, akkor kevés mustárral hintsük meg, és ha szükséges citromlével, sóval ízesíthetjük még, majd öntsük a felszeletelt húsra. Köretnek jó a házilag gyúrt metélt tészta, krumpli gombóc, krokett, spagetti vagy nokedli is.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás