1 logoBudapest és Szeged között a Homokhátság közepén található. Bács-Kiskun megyénk megyeszékhelye ez a gyönyörű város. A régi kereskedelmi utak csomópontján jött létre, amely utak még ma is léteznek. Dinamizmusát is ennek köszönheti. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően nagy történelmi múlttal rendelkezik. Az állattenyésztés illetve a növénytermesztés erősen hatással volt a város fejlődésére. Eme gazdasági háttér tette lehetővé a dinamikus fejlődést a 19-20. században. A város életében nagy fordulópontot jelentett 1951, mivel ebben az évben választották meg székhellyé. Ez azt eredményezte, hogy a finommechanikai illetve az egyéb feldolgozóipar is letelepedett itt. 40 év alatt a város lakosságának a száma több mint kétszeresére nőtt. A város gyors fejlődését a külföldi befektetők pénze is segítette. A gazdasági szerepét erősítette az M5-ös autópálya átadása is.

Igazi nagyvárossá fejlődött ki Kecskemét az impozáns épületeinek köszönhetően. Az idelátogatókat már az első pillanatban biztosan magával ragadja a szecessziós hangulat. A történelmi főtér illetve a rengeteg műemlék és fontosabb épületek várnak arra, hogy a vendégek meglátogassák. Néhány műemléket meg is említünk: Evangélikus templom; Sajtóház; Izraelita temető; Szent Erzsébet templom; Piarista templom; Piarista rendház; Katona József Emlékház; Katona József Színház; Kodály Intézet; Bozsó Gyűjtemény; Szentháromság temető, emlékpark; Népi Iparművészeti Múzeum; Liberté Kávéház; Görög-keleti templom; Sarlós Boldogasszony Kápolna. Ezek persze mind csak töredéke a látnivalóknak.

Ez a terület napfényben a leggazdagabb rész, a gyógyulni és felüdülni vágyók „Mekkájának” is nevezik a Dél-Alföldet. Kecskemét pedig e terület egyik városa. 1987-ben gyógyvízminősítést kapott termálvize, amely mozgásszervi, nőgyógyászati valamint sportsérülések kezelésére egyaránt alkalmasnak bizonyul.

Az új Kecskeméti Fürdő 2011 végén nyitott meg, mely oktatómedencével illetve tízpályás versenymedencével is rendelkezik. Ezen kívül még fokozza az élményt az élmény-, kaland- és hullámmedence illetve mászófal. A családok részére tökéletes kikapcsolódást nyújt, és még a pici babákkal érkezőknek sem kell félniük, mivel minden felszerelés adott a fürdőben. Szauna, gőzfürdő, infraszauna, merőlőfürdő és relaxációs szobát is találhatunk itt. Az Élményfürdő és Csúszdapark a fürdő közvetlen szomszédságában található, ami 3315 m2 temperált vízfelülettel rendelkezik. Hat medence, hat pályás csúszda, mediterrán hangulatú homokos terep és csónakázási lehetőségek biztosítják a kényelmet és a felhőtlen kikapcsolódást. A fürdőkomplexum mellett található a Benkó Zoltán Szabadidőközpont. Mesterséges tórendszer, séta- és futó útvonalak, valamint játszótér várja a természetkedvelő családosokat, horgászokat és a fürdőzni vágyókat. Ezen kívül bor és pálinka ünnep, sörfesztivál, téli fesztivál, majális, gyereknap illetve húsvéti vásár, ez mind az idelátogatókat várja.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás