1 logo aktualitasok receptekA reggeli nagyon fontos! Bizony a mai világban mindenki rohan és örül, hogy ha épp egy szendvicset vagy épp egy kekszet el tud majszolni mielőtt munkába vagy épp iskolába megy. Pedig nagy hangsúlyt kellene rá fektetni, mert megalapozza az egész napunkat és tudjuk, hogy ha nem reggelizünk, akkor ebédig oda se. Ami egyáltalán nem egészséges. A következő receptet inkább hétvégére vagy szabadnapra ajánlom, amikor van időnk kicsit szorgoskodni a konyhában.

Mindenki ízlés szerint készíteti el. A hagyományos rántottá mindenki ismeri, viszont ha egy-két dolgot hozzáadunk igazán kiadós reggelire tehetünk szert. Bár ezt nem csak reggelire lehet enni, hanem például egy vacsorára is. De lefekvés előtt két órával már nem igen ajánlott enni! Főleg egy ilyen sok mindent tartalmazó ételt, mert nagyon elterít minket és utána szenvedünk majd és nem fogunk tudni aludni, vagy ha igen azt is rosszul. Szóval gondoljuk meg, mikor esszük!

A hozzávalók 2 személyre

  • 3-4 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • pár szelet sonka (helyettesíthetjük párizsival, szalonnával vagy akár kolbásszal is)
  • 1 paprika
  • sajt
  • pirospaprika


Igazán jó tojásrántotta recept és az elkészítése: Én ezt úgy szoktam elkészíteni, hogy a hagymát megpucolom, majd miután alaposan megmostam sok könny mellett nagyon apró kockákra felvágom. Olajat felforrósítok egy serpenyőbe és kis lángon el kezdem megpirítani a hagymát. E közben a paprikát is megmosom és ízlés szerint akár csíkokra vagy kockákra felvágom. Mikor már üveges a hagyma beleszórom a paprikát is. Pár percig így sütöm őket. A sonkát- vagy épp amit találunk otthon, párizsit, szalonnát, kolbászt- is felcsíkozom és belerakom ezt is a serpenyőbe. Gyorsan felütjük a 3-4 db tojás és villával habosra verjük. Mikor a sonka is már kezd megpirulni a tojást ráöntöm a zöldséges sonkára és kis lángon lassan megsütjük. Pár perc alatt elkészül, mikor már kész, de még meleg megsózom és ráreszelem a sajtot. Így a sajt szépen rá fog olvadni és a tetejére kis pirospaprikát szórok, hoyg szép színe legyen. Finom, kiadós és könnyű elkészíteni. Persze ez nem kőbe vésett recept én is mindig változtatok rajta. Lehet csak zöldségekkel is például, ha valaki nem szeretne ilyen koleszterin dús reggelit vagy épp vacsorát.

Tippek: Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, mert ha kolbászt avgy szalonnát is adunk hozzá, az is fog kiengedni zsírt és a végeredmény lehet zsírban fog tocsogni. Illetve a sózással is vigyázzunk épp a sajt illetve a sonka vagy a kolbász miatt.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás