1 logo aktualitasok receptekTermészetesen egyáltalán nem véletlen, hogy az igazán jó sajtos receptet itt a www.igazanjo.hu oldalon lehet megtalálni. Nálunk ugyanis rengeteg olyan recept lelhető fel, mely nem csak olcsón, kevés alapanyagból és gyorsan elkészíthető, de még az is igaz, hogy az egyszerű receptből akár egy sütni szerető férfi is fél óra leforgása alatt egy kiváló sajtos süteményt dobhat össze. Nagyon sokan keresik ezt a fajta receptet, igen népszerű baráti összejöveteleken, egy Szilveszteri vacsora lezárásaként, vagy akár csak egy jó kis sörözgetés mellé.

Lássuk, az igazán jó sajtos recept alapján mik ennek a könnyű süteménynek a hozzávalói:

40 dkg liszt, 30 dkg margarin vagy vaj, 6 evőkanál tejföl, egy evőkanálnyi só és 20-25 dkg reszelt sajt. Ennél már csak az összeállítás egyszerűbb, akár a gyereket is bevonhatjuk, hogy segítsen. A lisztet és a vajat elmorzsoljuk, a reszelt sajt felét – tehát 25 dkg-ot – hozzáadjuk a tésztához, majd a tejföllel és a sóval jól összegyúrjuk, kidolgozzuk. A liszt és a sajt állagától függően megtörténhet, hogy egy hetedik kanál tejfölt is elbír a tészta, mert például számolj még azzal is, hogy a nyújtáskor a deszkáról még vesz fel lisztet a tésztád, amitől keményebb, tömörebb lehet.

A jól összedolgozott  tésztát cca 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, tojássárgájával megkenjük és bőven megszúrjuk a reszelt sajt másik felével. Abban szabad a választás, hogy esetleg kissé vastagabbra hagyhatjuk a tésztát nyújtáskor, mert annál omlósabb és finomabb lesz a végtermék! Ez után késsel, vagy, ha van, derelyevágóval felvágjuk 7-8 cm hosszú és 1,5 cm szélességű csíkokra.

Ezzel kész is a mű, mehet a sütőbe, ahol 180 fokon kell sütni, mindössze 15-20 percig!

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg vaj, margarin
  • 6 evőkanál tejföl
  • fél evőkanál só
  • 25 dkg sajt

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás