1 logoA mai világban tudjuk jól, hogy lassan már minden munkát át tudnak venni túlünk a gépek vagy épp meg tudják könnyíteni rohanó életünket. Így van ez a mosogatógéppel, ami attól függetlenül, hogy nagyon praktikus, nem mindneki engedheti meg magának. Így marad a mosogatószerek széles palettájáról való választás. Rengeteg féle termék van, sokféle csomagolásban, kiszerelésben, összetételben illetve illatban is. A mosogatószerek a háztartási edényeken és eszközökön használat közben megtapadt ételmaradékok, valamint a zsír-, olaj- és egyéb szennyeződések eltávolítását szolgáló vegyi anyagok. Felhasználás szempontjából gépi vagy kézi mosogatás célját szolgáló készítmények lehetnek. Előzőek inkább por, utóbbiak pedig főleg folyékony halmazállapotú termékek.

Viszont azon háziasszonyok számára egyáltalán nem mindegy melyik terméket választják, akik jóformán mindennap mosogató mögé állnak. Hiszen a vegyszerek miatt kiszár-tja a kezünket, esetleg ha érzékeny a bőrünk kiütések is keletkezhetnek, ráadásul nem szeret az ember mindennap körmöt festeni, de szeretne azért ettől függetlenül tiszta és szép kezet. Ma már rengeteg olyan termék is van, melyeket úgy reklámoznak, hogy kézkímelő, az edényről is már egy áthúzással a lehető összes koszt lehozza és mondhatni már, hogy még jót is tesz a kezünknek. Viszont, hogy egy kis segítségünk legyen, az NFH akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium készített egy vizsgálatot, melyben rengeteg szempont alapján vizsgáltak meg a drága mosogatószerektől a legolcsóbbig. Ezeket a szereket bármelyik boltban meg lehet venni, így mindegyik elérhető számunkra.

A minősítés szempontjai a csomagolás, kezelhetőség, zártság; felületaktívanyag-tartalom; habzóképesség; egységnyi adaggal elmosogatható tányérok száma; 100 tányér elmosogatásának költsége (Ft/100 tányér). A töltési térfogatot, a pH-t, és az antibakteriális hatást is ellenőrizték. Utóbbit akkor, ha a készítmény csomagolásán erre utaló jelzés volt. Ha már valami fel van tüntetve a csomagoláson, akkor elvárás, hogy szakember általi vizsgálat során igaz is legyen. A termékeket ezen szempontok alapján viszgálták és az eredményeket egy táblázatban összegezték és a végső vizsgálat alapján különböző besorolásokat is kaptak. Ez a vizsgálati eredmény az inteneten mindenki számára nyilvános.

Mi is megnéztük ezeket a termékeket illetve, hogy milyen végső besorolást kaptak. A legjobbak, melyeknek a végső besorolása az összes szempont alapján “kiváló” minősítést kaptak a következők: Alio mosogató-szer koncentrátum; AS Spülmittel mosogató-szer; Denk mit kézi mosogató koncentrátum; Jar kézi mosogatószer. Ez talán majd egy kis segítséget nyújt mindenkinek, hoyg véletlenül se fussunk bele mondhatni “gagyi” termékekben. Ilyen biztos előfordult már mindenkivel, hiszen sietünk és cask levesszük a polcról. Vagy épp ha egy kicsit meg is nézzük az összetevőket, nem tudjuk mit is kell nézni. Reméljük ezen cikk segítséget nyújt majd, mert ma már mindent tudatosan kell vásárolnunk, nem szabad cask úgy lekapni valamit, úgy, hogy nem tudjuk milyen hatású.


Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás