1 logo aktualitasok receptekEz a desszert az aprósütemények családjába tartozik. Akár ünnepekre is el lehet készíteni vagy családi ebédre, esetleg baráti összejövetelre. Szívesen fogyasztják, hiszen kis apró sütik lesznek. Nem kell hozzá evőeszköz, nem kenjük össze magunkat a krémmel. Csak egyszerűen harapunk kettőt és már meg is ettünk egyet. Amellett, hogy finomak, még kinézetre is gusztusosra tudjuk készíteni, ha kicsit kreatívak vagyunk és szeretünk aprólékos munkával igazán szép „mesterművek”et kiadni a kezünkből.

Ha csak szimplán valami újra és édesre vágyunk, akkor is elkészíthetjük. Nem kell hozzá sok idő, hiszen nem kell keleszteni vagy pihentetni a tésztát ez a jó benne.

A hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg csokoládé


Igazán jó linzerrudacska recept és az elkészítése: A lisztet egy tálba szórjuk, és a vajat belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Ezeket jól összegyúrjuk, hogy formázható állaga legyen. Közben a nyújtó deszkára kevés lisztet szórunk és a tésztánkat kb 5-6 mm-nyi vastagságóra kinyújtjuk. Ezután ujjnyi széles csíkokat vágunk. A hossza tőlünk függ, hogy mekkorákat szeretnénk. A tepsit közben sütőpapírral kibéleljük, és ebbe belehelyezzük a tésztadarabokat. A tetejüket pedig tejjel megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve egy nagyobb deszkára vagy tálcára tesszük őket, jó szorosan egymás mellé. A csokoládét vagy tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és a kész süteményekre ízlés szerint rácsorgatjuk. Ha nagyon kreatívak vagyunk, akár még mintákat is rajzolhatunk a csokival a sütik tetején. 

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás