Ennek a receptnek az alapja,- mint jól megszokott magyar konyha- a hagyma. Összetevőit nézve nem egy olyan leves, amit az ember bármikor szívesen fogyaszt, hiszen kicsit zsírosabb és nehezebb. De ettől függetlenül el lehet készíteni és bizony el is lehet fogyasztani, hiszen az íze nagyon finom. Az alapanyagokat nézve, mint a hagyma és a pirospaprika a magyar konyha alapja. Jóformán ezek az összetevők mindenben szerepelnek. Akár egy gulyáslevest vagy egy pörköltet nézünk, ott is az alap a pirospaprikás hagyma. Amivel semmi baj nincs, mi így szeretjük és mondhatni tradíció, igazi magyar szokás. Tehát attól függetlenül, hogy kicsit nehezebb étel, még ehetjük. A gulyásleves, a bableves vagy épp a babgulyás sem egy egyszerű leves, mégis imádjuk. Így a lebbencslevest is imádni fogjuk!
A lebbencsleves hozzávalói:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg csuszatészta
- 2-3 szem burgonya
- 1 kk pirospaprika
- só
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- víz
Igazán jó lebbencsleves recept és elkészítése: A szalonnát egészen kis kockákra avgy csíkokra- kinek hogy tetszik-, felvagdaljuk és lassú tűzön saját zsírjában megsütjük. Közben a hagymát megpucoljuk, megmossuk és ugyancsak apró kockákra vágjuk, majd rádobjuk a szalonnára és egy kis ideig így pároljuk. Mikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a csuszatésztát és sűrű kevergetés mellett megpirítjuk a hagymával és a szalonnával együtt. Mikor a tészta már szép színt kapott, meghintjük pirospaprikával és ezután ráöntünk egy kancsó vizet. Amíg fő a leves, addig a krumplit megpucoljuk, megmossuk és ízlés szerinti kockákra felvágjuk. Ha a víz felforrt megsózzuk és a felkockázott burgonyát is hozzáadjuk. Ízléstől függően akár egy dara paradicsomot és/vagy paprikát is hozzáadhatunk.
Fedő alatt főzzük a levest, amíg a burgonya meg nem puhul. Mikor már puha a krumpli egy kóstolás után még ízesíthetünk. A csuszatészta egyenlő a lebbencs tésztával, nagy alakú és egyeletlen formájú tészta. Ha ezt a levest készítjük el, akkor főfogásnak már nem kell megerőltetnünk magunkat, hiszen ez a leves eléggé laktató, így második fogásként akár süteményt is adhatunk.
Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}
Új aktualitások
- Igazán jó falusi egresleves recept és elkészítése - 21/07/2015 07:26
- Igazán jó erőleves recept és elkészítése - 21/07/2015 07:22
- Igazán jó halas tésztaleves recept és elkészítése - 19/07/2015 20:48
- Igazán jó görög gyümölcsleves recept és az elkészítése - 14/07/2015 10:26
- Igazán jó Bakonyi betyárleves recept és elkészítése - 03/06/2015 09:55
- Igazán jó húsleves recept - marhából és csirkemellből - 03/06/2015 08:58