1 logoBizony a tökéletes körömlakkot nagyon nehéz megtalálni, hiszen egy csomó kritériumnak meg kell, hogy feleljen. Ilyen például az, hogy tartós legyen, gyönyörű színe illetve árban is elérhető legyen. Ezeket elnézve elég nehéz a döntés. A jó körömlakk természetesen mindenkinek mást jelent, viszont vannak igazán jók. Sok körömlakkot ki kell próbálnunk ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. Ezekből a kozmetikai termékekből is a paletta egész nagy, így tudunk válogatni kedvünkre. De ahhoz, hogy tartós körömlakkot találjunk, nem kell feltétlenül kifejezetten ilyen üzletbe mennünk. Minden drogáriában vagy nagyobb áruházakban-, mint például Auchan, Tesco- már vannak körömlakkok.

Fontos azt szem előtt tartani, hogy ha nem egészségesek a körmeink- zsírosak, töredezettek-, lehet bármilyen jó a körömlakk, úgyis le fogja dobni a körmünk. Így előtte valamilyen körömerősítő lakkal kezdjünk neki az ápolásnak, utána jöhetnek a színes lakkok. De persze ha nap, mint nap mosogatunk vagy bármilyen háztartási munkát végzünk, az nagy hatással van a lakk tartósságára. A munkahelyünkön végzett munka is árthat a lakknak, ha egész nap gépelünk vagy valamilyen fizikai munkát végzünk, könnyen kophat. Ezeket figyelembe véve tehát, nem mindig a lakk vagy épp a gyártó a hibás.

Sokan dicsérik a Moyra nevezetű körömlakkokat, azon belül is a gél lakkot. Ezekből is rengeteg féle szín áll rendelkezésünkre. Drogáriákban vagy Auchan áruházakban is lehet kapni. Vélemények szerint 4-5 napig is fennmarad a lakk, viszont ezek a gél lakkok sokkal fényesebbek, mint a sima lakkok. Árban is elég tűrhetőek, nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, hiszen 1000 Ft alatt kaphatóak.

A Sally Hansen körömlakkot sokak kedvence, elég igénybevett kézen is 4-5 napig fent marad. Az ára van ahol elég busás, de akciók keretein belül jó áron is hozzá lehet jutni. Gyorsan szárad, gyönyörű színekben kapható. A szín felkenve ugyanazt, azt élénk színt adja vissza, mint amit kívülről az üvegen látunk. A körömlakkhoz kicsit szélesebb ecset jár, így ennél a lakknál érdemesebb két réteget felvinni. A fent említett kritériumok- mosogatás, hajmosás, házi munka, gépelés- mellett is bírja a gyűrődést és a kezdeti fénye is megmarad.

Ezen kívül még számtalan körömlakk márkák vannak: Essence; Avon; Rimmel; Opi; Maybelline; Astor; L'Oréal; Miss Sporty; Max Factor; Crystal Nails. Ez csak néhány a több száz márka közül. Árban, színben és tartósságukban sem egyeznek, hiszen nincs ugyanolyan körömlakk, mint ahogy ugyanolyan köröm sincs. Valaki a drágább termékekre esküszik, hogy ha már drágább, mint az átlag, rossz nem lehet. Pedig az ár nem egyenesen arányos a tartóssággal. Így ha szerencsénk van, vehetünk olcsóbban jó körömlakkot is. Akik naponta festik körmeiket, nekik a tartósság nem lesz fontos, inkább csak a lakk színe vagy intenzitása. Ami fontos, hogy kezeljük körmünket lakkozás előtt. Vehetünk bármilyen körömerősítő lakkot is, melyek átlátszóak és szép fényesek egyaránt. Ezzel pár napig vagy hétig- körömtől függően- kenjük illetve kezeljük körmeinket, mert ha a rossz állapotban lévő körmöt befestjük, nem fog fennmaradni a lakk, akár drága volt, akár nem.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás