1 logo aktualitasok receptekEnnek az ételnek minden alapanyagát jól ismerjük. A fő összetevők csirkehús, burgonya és gomba. Ebből a néhány alapanyagból is lehet igazán finomat és kiadósat készíteni. Az elkészítése egyszerű és gyorsan kész is van. Egy könnyebb leves után kitűnő főételnek bizonyul a rakott csirke.

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 dl tejföl
  • 0.5 dl olaj (vagy zsír)
  • őrölt bors
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyem

Igazán jó gombás rakott csirke recept elkészítése: Egy nagyobb, tűzálló tálat vagy edényt kenjünk ki olajjal vagy zsírral. A krumplit hámozzuk meg, majd miután megmostuk vágjuk fel karikára őket. Egy sor felkarikázott krumplit helyezzünk el a kiolajozott tálban és sózzuk meg. A csirkét daraboljuk fel, vágjuk ketté a combokat is tisztítsuk és mossuk meg. Majd ezután a csontosabb részeket tegyük a megsózott krumplira.

A gombákat tetszés szerint akár kisebb darabokra avgy nagyobb karikára is felvághatjuk. A felvágott vagy feldarabolt gombákat ízesítsük sóval illetve borssal. A petrezselymet is aprítsuk fel. Keverjük össze a gombával és ezt a gombás petrezselymes keveréket is tegyük a krumplis csirkés ételünkre. Locsoljuk meg kevés zsiradékkal illetve tejfüllel. Majd a gombás rétegre helyezzük rá a maradék csirkehúsokat. Borítsuk be a maradék burgonyaszeletekkel, és jól öntözzük meg tejföllel illetve pici zsiradékkal is. tegyünk fel melegedni kb. 3 dl vizet és ebben főzzük meg kicsit az ételízesítőt. Öntsük rá a rakott csirkénkre és fedjük le. Előmelegített sütőbe, közepes lángon pároljuk addig, amíg a lé el nem fő és a hús meg nem puhul. Ezután vegyük le a fedőt és süssük szép pirosra. Külön kínálhatunk mellé salátát is vagy savanyúságot.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás