1 logo aktualitasok receptekMint tudjuk a pulyka a csirkehúshoz hasonlóan elég száraz, ezt remekül ellensúlyozhatjuk a diótöltelékkel, ráadásul nem kell megijedni, mert tökéletesen kiegészítik egymást ezen alapanyagok az íz világuk tekintetében. Ajánljuk az ízekkel való kísérletezést, tesszük ezt jelen esetben ezzel az igazán jó húsos, diós recepttel.

Hozzávalók:

  • 1 szép pulykamellfilé (60-80 dkg)
  • só, őrölt bors
  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
  • 15 dkg durvára darált dió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tojás, reszelt szerecsendió
  • sáfrányos szeklice
  • 2-3 evőkanál olaj vagy zsír


Igazán jó dióval töltött pulykamell recept és elkészítése: Miután a pulykamellet felszúrtuk, kívül-belül őrölt borssal és sóval bedörzsöljük. A zsemléket kockára vágjuk a töltelékhez és a tejjel leforrázzuk. Majd hozzáadjuk az egész tojásokat, a szárazon megpirított diót és a finomra aprított petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk, közben fűszerezzük őrölt borssal, sóval, reszelt szerecsendióval és sáfrányos szeklicével, majd beletöltjük a felszúrt hús üregébe. A nyílást hústűvel megtűzzük. Tepsibe helyezzük a töltött húst, nyakon öntjük a felforrósított zsiradékkal és lefedve forró sütőbe tesszük. Körülbelül 35-40 perc alatt megsül, eközben olykor-olykor saját levével öntözzük. Végül fedő nélkül megpirítjuk, A húst hagyjuk pár percig pihenni, majd felszeleteljük. Párolt rizs vagy petrezselymes burgonya ajánlható köretnek.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás