1 logo aktualitasok receptekA bolognai tészta egy könnyen elkészíthető mégis egy fenséges étele lehet az ebédünknek vagy épp a vacsoránknak egyaránt. A hozzávalókat tekintve, igaz hogy sok minden kell az elkészítéséhez, de ezek olyan alapanyagok melyek minden háztartásban megtalálhatóak.

Hozzávalók:

  • 3 ek cukor
  • 2 dl csontlé vagy húsleves
  • 3 ek olaj
  • 25 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • 3-4 ek sűrített paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40 dkg csőtészta


A tálaláshoz:

  • reszelt sajt


Igazán jó csőtészta bolognai módra recept és elkészítése: Egy kis lábasba szórjuk bele a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk szép halvány barnára. Majd a karamellizálódott cukrot öntsük fel a csontlével vagy a húslevessel és jól forraljuk át. Pucoljuk meg a vöröshagymát és apróra vágjuk fel. Kevés olajon fonnyasszuk meg az előkészített hagymát. Adjuk hozzá a darált húst és süssük addig, amíg a hús szépen ki nem fehéredik. Ezalatt az idő alatt pucoljuk meg a répát és a zellert, majd reszeljük le. Ha már szép fehér lett a husink, adjuk hozzá a lereszelt répát és zellert. Sózzuk és a fent említett fűszerekkel ízesítsük. Majd öntsük rá a csontlét vagy a húslevest, tegyük bele a sűrített paradicsomot. Így az egészet főzzük össze, míg a hús teljesen meg nem pirul.

Közben a tésztát bő vízben főzzük meg. Ha készen van, akkor öntsük le róla a forró vizet és hideg vízzel mossuk át, hogy később ne tapadjon majd össze. Egy pici olajat is adhatunk hozzá. A húsos mártásba szórjuk bele a finomra vágott petrezselymet. Ezután ha még szükséges nyugodtan ízesíthetjük kedvünk szerint. Még azon melegében tálaljuk és a húsos tészta tetejére szórjuk bőven reszelt sajtot.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás