1 logo aktualitasok receptekNincs olyan nagymama, anyuka, akinek ne lenne szüksége arra, hogy legyen a birtokában egy igazán jó csokitorta recept, ami olcsó és nagyon finom is. Ez az a desszert, amit talán nincs is felnőtt, vagy kisgyerek, aki ne szeretne, egy születésnapnak, évfordulónak a középpontja lehet, még ajándékként is elmegy. Nagy gyakorlattal rendelkező háziasszonyoknak is jól jöhet egy könnyen és gyorsan, olcsó alapanyagokból elkészíthető csokitorta recept, így most megosztjuk itt azt, amit mi a legjobbnak tartunk.

Egyszerű csokitorta - Ahogy a recept neve is sugallja, igen gyorsan és könnyen elkészíthető torta, melyhez mindössze az alábbi alapanyagokra van szükség: liszt, tojás, kakaópor, cukor, sütőpor, olaj és víz, étcsokoládé, margarin, tejszín. Ezeknek az alapanyagoknak egy része szinte állandóan megtalálható a konyhánkban, így akár egy hirtelen jött ötlet nyomán is összedobható a kiváló csokitorta. Mielőtt hozzáfogunk a tészta összeállításához, melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A tészta összeállítását a tojások szétválasztásával kezdjük, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikeverjük jó alaposan a cukorral, lassan hozzáadott olajjal és langyos vízzel. Egy másik tálba öntjük a kimért lisztet, beletesszük a sütőport és a kakaóport, majd hozzáadjuk a kikevert sárgáját és utoljára a keményre felvert tojáshabot. Az egészet jó alaposan kidolgozzuk, de óvatosan, hogy a fehérje ne törjön össze. A legjobb tortaformában sütni, ha van otthon, ezt kibéleljük sütőpapírral, és betesszük az előmelegített sütőbe, cca. 25 – 30 perc alatt elkészül. Amint kész, kiborítjuk egy deszkára és lehúzzuk róla a sütőpapírt, így hagyjuk egészen kihűlni.

Amíg a tésztánk hűl, addig elkészítjük a finom krémet, ami szintén nem igényel sem drága alapanyagokat, sem cukrász végzettséget. Felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a külön edényben megolvasztott étcsokoládét és hagyjuk kihűlni. Amíg ez zajlik, a margarint a cukorral habosra kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt tejszínes csokit. A kihűlt tortalapunkat kétfelé vágjuk, az alját bőségesen megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét és azt is megkenjük, méghozzá úgy, hogy az oldalára is jusson, ne látszódjon ki sehol a tészta. Hűtőbe tesszük, szánjunk rá legalább 1-2 órát, hogy teljesen kihűljön, mert így lehet majd igazán szépen felszeletelni.

Igazán jó, egyszerű csokitorta hozzávalói:

Tésztához:

20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 púpozott evőkanál kakaópor
4 db egész tojás
20 dkg cukor
0.5 dl langyos víz
0.5 dl étolaj

Krémhez:

2 dl tejszín
15 dkg margarin vaj vagy
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás