1 logo aktualitasok receptekA magyar konyha teljes ízvilágát magában hordozza a rakott krumpli, ezért nagyon közkedvelt ételnek számít. Ha valami klasszikus magyar fogást szeretnénk elkészíteni, akkor próbáljuk ki ezt a receptet. Igaz kissé kalóriabomba az étel, de mindent tartalmaz, amit még régen a nagymamáink felhasználtak a saját receptjükhöz.


Hozzávalók / 4 adag:

  • 8 db nagyobb burgonya
  • 15 dkg csípős kolbász
  • 6 szelet bacon
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg trappista sajt (reszelt)
  • 12 db főtt tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 5 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió (reszelt)


Igazán jó csípős rakott krumpli recept és elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük illetve a tojásokat keményre főzzük. A bacon zsírjában megpirítjuk a megtisztított, és felaprított hagymát illetve a felkarikázott kolbászt. Ha szükséges, akkor sózzuk, illetve borsozzuk. Vigyázzunk a sózással, mert a kolbász lehet épp elég sós. Egy tepsi alját kibéleljük a vékonyra szeletelt füstölt szalonnával és rászórunk egy evőkanál zsemlemorzsát. Tojásszeletelővel felvágjuk a keményre főzött tojásokat illetve a megpuhult és megpucolt krumplikat. A tepsiben pedig szépen rétegezve tegyük bele a krumplit, a tojást és a rétegek között picit sózzunk is. Majd rátesszük a baconös, hagymás kolbász felét. Ezután tegyük rá a tejfölt, amibe tehetünk egy kevés szerecsendiót. Majd jöhet megint krumpli, tojás és a hagymás kolbász másik fele. Rátesszük a maradék tejfölt és a tetejére tegyük rá a reszelt sajtot. 220 fokon készre sütjük, amíg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás