1 logoAmikor egy csapatról vagy egy társaságról van szó és eljött az ideje annak, hogy valamilyen névvel illessük, akkor sok szempontot figyelembe vehetünk a névalkotásnál. Figyelembe vehetjük az adott témát, amiben érdekelt a csapat, tehát sport vagy egyéb témakör és mindig olyan nevet kell adnunk, ami jellemez minket, amiről tudni fogják, hogy ezek mi vagyunk. Ilyen például a Méhek csapatnév, amiről azt gondolhatja a külsős, hogy harciasak vagytok és szárnyaltok, hogy ha az szükséges a győzelemhez. A névalkotást meg kell beszélni, mert ez nem olyan dolog, hogy egyedül eldöntjük, a csapattársak meg nem tudhatnak róla.

Ez bizony egy közös döntés, amit alaposan át kell gondolni, hiszen a jövőbeli ismertségünk is múlhat rajta. Vegyünk egy angol példát a Chicago Bulls-t, ami ugye magyarul azt jelenti, hogy Csikágói Bikák. Nyilván azért adták a Bika nevet a csapatuknak, mert az erőt és az elszántságot akarták sugározni, hogy velük senki ne packázzon.

Nagyon sok példát fel tudnánk még sorolni, de a lényeg az, hogy mindenképpen kreatívak legyünk és gondolkodjunk olyan néven, ami könnyen megfogja az embereket, ami könnyen megjegyezhető. Egy esetleges névválasztásnál még azt is meg lehet tenni, hogy inspirációt gyűjtünk, vagy megpróbáljuk kitalálni, hogy mely név kombinációk lehetnek a legjobbak. Ennek fényében érdemes visszalátogatnia az oldalunkra, hiszen ki tudja, hogy milyen ihletet kap a fent lévő cikkekből vagy hírekből. A másik fontos, dolog, hogy a legjobb névötletek spontán születhetnek. Ne görcsöljenek rá a barátaival, hanem menjenek, szórakozzanak és majd jönni fog az ötlet.

Íme néhány kiváló példa az igazán jó csapatnevek közül:

Gyermekcsapatok versenyeken: Matek-tenger kalózai, Nyerünk az fix, Szappanbuborékok, Csacsicsapat, Reményteli esetek, Jövő reménységei

Főzőversenyen induló csapatok nevei: Nagykanál, Marhajó marhakészítők, Fakanálforgatók, Pörkölt-királyok

Kajakosok, kenusok választották: Hullámreccsentők, Motorcsónak helyettesítők, Vízfacsarók

Mivel naponta születnek igazán jó csapatnevek, térjen ide vissza, itt találhatók a legjobb csapatnevek egy helyen!


Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás