A sertés legnemesebb része a szűzpecsenye. Raguhoz, de akár nyársra húzva is tökéletes. Felhasználhatjuk még egészben sütve, vagy szeletekben, de elkészíthetjük rántva is akár. Töltve is nagyon finom vagy érméket is csinálhatunk belőle. Könnyű ebből a fajta húsból ételt készíteni, hiszen egyáltalán nem zsíros. A sertésnek a borda része a szűzpecsenye, mely a rövid karaj alatt helyezkedik el, szín tiszta hús. Persze a brassóit elkészíthetjük akár sertés combból vagy csirkehúsból is. Ki melyik fajta húst szereti, hiszen vannak, akik a zsírosabb húsból készült ételeket szeretik, mert úgy sokkal szaftosabb lesz. A csirkehúsból, főleg ha mellből készítjük a brassóit fontos ügyelnünk arra, hogy nehogy túl száraz legyen, mert akkor a végeredmény fullasztó lesz.
A brassói hozzávalói:
- 60 dkg sertés szűzpecsenye
- 3-4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- majoránna
- 3 dl húsleves
- 60 dkg burgonya
- a sütéshez olaj
Igazán jó brassói aprópecsenye recept és az elkészítése: A húst miután megmostuk, felkockázzuk. A hagymát kevés olajon üvegesre sütjük. A hagymára rakjuk a kockára vágott húst, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és fehéredésig pirítjuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és csipetnyi pirospaprikával. A fűszerezés ízlésre van bízva, ki borsosabban, ki paprikásabban szereti. Majd ezek után ráöntjük a húslevest és puhára pároljuk. A húsleves azért kell bele, hogy szaftos legyen. A későbbiek folyamán össze fogjuk keverni a krumplival, és ha nem elég szaftos, akkor fojtós lesz a végeredmény. Eközben a krumplit megpucoljuk, tetszés szerinti kockákra vágjuk és miután megmostuk forró olajban kisütjük. Ha kész van a krumpli és a hús is, forgassuk össze egy nagy jénaiban vagy valamilyen nagyobb tálban.
Tippek: Tálaláskor tehetünk rá apróra vágott metélőhagymát vagy petrezselymet is akár. Savanyúság nem hiányozhat mellőle. Ha még finomabbra szeretnénk a brassóit, akkor egy tepsibe öntsük bele a már összekevert húst és pár percig süssük a sütőben. Tökéletes lesz az eredmény!
Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}
Új aktualitások
- Igazán jó édes-savanyú csirke recept és elkészítése - 20/07/2015 08:35
- Igazán jó dióval töltött pulykamell recept és elkészítése - 20/07/2015 08:26
- Igazán jó karajszelet lecsós csirkemájjal recept elkészítése - 19/07/2015 20:59
- Igazán jó vadas marha recept és elkészítése - 19/07/2015 20:36
- Milánói makaróni recept hússal és gombával - 14/07/2015 10:31
- Igazán jó és finom marhapörkölt recept - Alap, vörösboros - 14/07/2015 10:17
Régebbi aktualitások
- Igazán jó tejfölös gombapörkölt receptje és elkészítése - 13/07/2015 21:06
- Igazán jó rakott karfiol recept és elkészítése - 12/07/2015 20:35
- Igazán jó töltött paprika recept és elkészítése - 11/07/2015 20:59
- Igazán jó darált húsos rakott zöldségek recept elkészítése - 10/07/2015 20:47
- Igazán jó csőtészta bolognai módra recept és elkészítése - 10/07/2015 20:43