A friss borsóból készült leves teljesen más, mint a mirelitből főzött. Győződjön meg erről Ön is! A piacon szerezzünk be egy adagot a most még édes, könnyen nyitható hüvelyesből.
A klasszikus borsólevesbe, ahhoz hogy nyáriasítsuk egy kicsit, a végén tegyünk bele egy kevés tejfölt. A nagy melegben a leves magában is megteszi főételként.
Hozzávalók:
- 30-40 dkg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 1 db zöldpaprika
- ételízesítő, só
- petrezselyem
- olaj
- 1 tojás
- liszt
Borsóleves recept elkészítése: A zöldségeket kockára vágjuk és kevés olajon addig pirítsuk, amíg a sárgarépában lévő cukor el nem kezd karamellizálódni, így ettől még finomabb és szebb színű lesz a levesünk. A borsóval is tovább pirítjuk egy kicsit, majd öntsük fel kb. másfél liter vízzel. Ízesítsük ételízesítővel (vagy húsleveskockával). Ezután adjuk hozzá egészben a hagymát, a zöldpaprikát (ez nagyon fontos). Szükség szerint még sót is tehetünk a leveshez és lefedve készre főzzük.
Egy tojásból, lisztből, sóból és apróra vágott petrezselyemből nagyon lágy galuskát készítünk, amit a levesbe szaggatunk. De fontos, hogy nem szabad nagyon kikeverni, mert gumiszerű lesz, csak éppen egy kicsit. Még szórunk a levesbe petrezselymet és már kész is, lehet akár azonnal is tálalni.
Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}
Új aktualitások
- Igazán jó tejfölös gombapörkölt receptje és elkészítése - 13/07/2015 21:06
- Igazán jó rakott karfiol recept és elkészítése - 12/07/2015 20:35
- Igazán jó töltött paprika recept és elkészítése - 11/07/2015 20:59
- Igazán jó darált húsos rakott zöldségek recept elkészítése - 10/07/2015 20:47
- Igazán jó csőtészta bolognai módra recept és elkészítése - 10/07/2015 20:43
- Igazán jó aszalt szilvával töltött csirkemell recept - 02/06/2015 08:04