1 logo aktualitasok receptekAz ősz ajándéka a zamatos alma. Klasszikus süteménytöltelék, ami a nagymama pitéje óta megunhatatlan. Almát szinte egész évben lehet kapni, de ilyenkor a legfrissebb és a legolcsóbb is. A készülő almás sütik illata pedig kis meleget csempész a hideg novemberbe, ahogy szép lassan betölti a lakást. Ám ezt a receptet akár a nyári kánikulában is elkészíthetjük, mivel kihűlve is ugyanolyan finom lesz.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db alma
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • kevés citromlé
  • csipet fahéj


Igazán jó almás táska recept és az elkészítése: Az almát hámozzuk meg majd mossuk meg jó alaposan azután pedig reszeljük le. Tegyük egy edénybe és adjuk hozzá a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet valamint a fahéj kíséretében egy picit főzzük fel, hogy az ízek remekül összeérjenek. A leveles tésztát kinyújtjuk a szendvicssütő méretére, ráhalmozzuk az alma tölteléket. Befedjük a tetejét is a leveles tésztánkkal, az oldalukat pedig kenjük végig tojásfehérjével, mivel ennek köszönhetően össze tudjuk a lapokat ragasztani. Ha mindezzel megvagyunk, olvasztott vajjal megkenjük mindkét felüket és előmelegített sütőben 5 - 6 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Villámgyorsan elkészül és nagyon finom. Egy leveles tésztából kb 10 db almás táska lesz.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás