1 logoAmikor arról van szó, hogy egy emberi arcot akarunk lerajzolni, akkor több fontos szempontot is figyelembe kell venni, persze attól függően, hogy fejből szeretnénk rajzolni vagy pedig van egy mintánk vagy alanyunk, akit papírra szeretnénk vetni. Hogy ha profik szándékozunk lenni, és komolyan gondoljuk az arc rajzolást, akkor mindenképpen érdemes lenne egy pici anatómiát gyakorolni. Hiszen az anatómia, azaz a koponya formája és az arccsontok formája adja a fej és az arc jellegzetes egyedi alakjait.

Például az állcsontnak az alakja mindenkinél más, van akinél keskeny vagy vastagabb, van akinél csúcsosabb vagy tompább, de a járomcsontnak az alakja is változó és nagyban befolyásolja az arcnak a kinézetét. Igazából már egy apró eltérés az arcon megváltoztathatja az egész arcnak a szerkezetét. Ha valakit le szeretnénk rajzolni és például előttünk ül, akkor ugyan úgy szükséges egy kis anatómiai arcismeret, hiszen meg kell találnunk azokat a jellegzetes markáns pontokat és fel kell ismernünk őket, amitől az a bizonyos arc egyedi lesz és visszatükrözi papíron, amit élőben látunk.

Természetesen nagyon sok gyakorlás kell ahhoz, hogy teljesen el tudjuk sajátítani az arc rajzolásnak minden egyes fortélyát, de hogy ha élvezzük azt amit csinálunk, akkor könnyen olyan szintre juthatunk, amivel már meg lehetünk elégedve. Az egyik legfontosabb feladatunk az, hogy megtanuljuk, hogyan rajzoljunk arcot, hogyan lesz karakteres a rajz? Semmiképp ne adjuk fel a gyakorlást, hiszen minden tehetséges művész gyakorolt nagyon sokat mielőtt olyan szintre jutott, ahova csak nagyon kevesen. Senki sem születik úgy, hogy azonnal úgy rajzol mint egy álom.

Azt tanácsoljuk, hogy ha ezt komolyan gondolja vagy akár legyen ez csak egy hobbi, mindkét esetben gyakoroljon, gyakoroljon amennyit csak tud és amennyire kedve van, hiszen csak így tud fejlődni és így tudja csak elérni a célját amit megálmodott magának. Egyedül ön tudja megtenni azt amit elképzelt és nincs olyan hogy lehetetlen, mivel a rajzolás tanulható és fejleszthető képesség. Igyekezni kell belevinni a  saját stílusunkat, hiszen ettől lesz egyedi egy alkotás, persze amikor még kezdők vagyunk nem nagyon tudjuk ezt megtenni, de amikor már van egy bizonyos tapasztalatunk, akkor menni fog.

  
Ezt már olvasta?Bezárás