1 logoA szocpol vagy lakásvásárlási támogatás olyan lehetőség, mely azoknak a családoknak kedvez, akiknek van önrészük, de az nem elég egy lakás teljes vételárára vagy arra, hogy fel tudják építeni álmaik házát. Nem luxusingatlan támogatásról van szó, mivel az alapterület, amire a támogatást lehet felvenni, az 60 illetve 160 m² között kell, hogy legyen. A szocpol lényege, hogy legyen gyerekünk vagy vállaljuk azt, hogy 40 éves korunkig két gyereket fogunk vállalni.

Jelen pillanatban a szocpol bankfiókokban igényelhető. Jó előre tájékozódnunk kell a szükséges papírokról, hogy ne érjen váratlan meglepetés.

Az alapdokumentációkba tartozik az igénylő személyi igazolványa illetve a háztartásban élők okiratai, a lakás vételi szerződése vagy épp az építtetési szerződés. Ezen felül a banktól függ, hogy még milyen papírokat fognak kérni. De számíthatunk egy fizetésigazolásra vagy munkahelyi igazolásra, ami arra nyújt biztosítást, hogy legalább fél éve munkaviszonyunk van. A bankfiókokban történő utánajárás időigényes, hisz van, hogy sorban kell állni, és aki kisgyerekkel van, ezt nem tudja a legkönnyebben megoldani. A legtöbb banknál már van lehetőség időpontot kérni, hogy legalább a hosszú sort ne kelljen kiállni.

A legújabb 2013-as szocpol támogatás már online is igényelhető. Az online igénylésnél is ugyanazok a követelmények vannak, mint ha személyesen mennénk el a bankfiókba. Ha online igényeljük a támogatást, akkor az adatlap kitöltésénél legyünk óvatosak, hogy nehogy valamit tévesen írjunk be, mert ha már bekerült a rendszerbe, akkor nagyon nehéz lesz kijavítani. Az online igénylés azon felül, hogy kényelmes, hisz akár otthonról is megoldható az igénylés, gyorsabbá is teszi a folyamatot, valamint könnyedebbé. Nincs sorban állás. Miután az űrlapot kitöltöttük, a legtöbb bank egy munkatársa felveszi velünk a kapcsolatot, majd megkérnek, hogy a papírok aláírása végett fáradjunk be a bankfiókjukba. Egyszer kell, ám akkor is időre bemenni. A szocpol jó lehetőség a lakásproblémánk megoldására, de nagyon szigorú feltételekhez van kötve. Csak akkor igényeljük, ha biztosak vagyunk benne, hogy a feltételeknek eleget tudunk tenni.


Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás