1 logoHazánkban manapság már rengeteg olyan ázsiai étterem található, ahol szinte természetes a pálcikával való étkezés. Aki nem ismeri e módszert, annak sem kell tartania tőle, hiszen igen könnyen el lehet sajátítani, hogyan együnk pálcikával, a technikája a lényeg! Az egyik pálcikát a tenyér és a hüvelykujj találkozásához szokták helyezni, ekkor kicsit megszorítják és megtámasztják a gyűrűsujjal. Annak aki használja, meg kell győződnie, hogy a pálcika teljesen stabilan áll egy ilyen helyzetben. A kéz mozgására ez esetben nem mozdul el és nem is csúszik el. A másik pálcikát a hüvelykujj , a mutatóujj és a középső ujj közé rakják, körülbelül úgy mintha írni akarnának. A két pálcika hegyének egy vonalban kell lennie. A felső pálcika fel-le mozgásával akár még nagyobb darab ételt is fel lehet szedni. Sok gyakorlással a pálcikát akár fogóként is lehet használni.

A kéz mozgására ez esetben nem mozdul el és nem is csúszik el. A másik pálcikát a hüvelykujj , a mutatóujj és a középső ujj közé rakják, körülbelül úgy mintha írni akarnának. A két pálcika hegyének egy vonalban kell lennie. A felső pálcika fel-le mozgásával akár még nagyobb darab ételt is fel lehet szedni. Sok gyakorlással a pálcikát akár fogóként is lehet használni.

A pálcikát használata
akkor a legkönnyebb, hogy ha a vastagabb vége felől körülbelül egyharmad vagy egynegyed távolságnál fogják meg. Ha a pálcikáknak a hegye nincsen egy vonalban, akkor lefelé kell őket fordítani. Lassan közelítve az ételhez az a pálcika, melynek a hegye előrébb nyúlik visszacsúszik addig, amíg két pálcika egy vonalba kerül. Ilyen egyszerű, hogy hogyan együnk pálcikával, a technikája a lényeg csupán!

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás