hitel nem fizetesHa hitelünket nem fizetjük, vagy nem tudjuk fizetni, akkor akár a legrosszabb is bekövetkezhet, tehát érdemes felkészülni. Ennek érdekében érdemes átgondolni, hogy milyen hitelt szeretnénk felvenni a későbbiekben vagy, hogy mire számíthatunk, ha elmaradunk a részletekkel. Azt nem árt nem elfelejteni, hogy kilakoltatásra csak a bírósági végrehajtóknak van felhatalmazása. A devizahitelesek vannak a legnagyobb veszélyben ugyanis az ő helyzetük romlott meg igen csak az elmúlt évek alatt.


Azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az állami segítség ellenére is lesznek majd olyan emberek ez után is, akik nagyon rossz helyzetben lesznek. Nem annyira mindegy, hogy milyen hitelről van szó, mert ahány hitel, annyi feltétel létezik. Minden tekintetben rosszra számíthatunk, hogyha hitelünket nem tudjuk befizetni, de igyekeznünk kell megoldást találni rá. Azt a célt kell kitűznünk magunk elé, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne csússzunk el a havi törlesztő részletekkel. Úgy kell beosztanunk és gazdálkodnunk a meglévő pénzzel, hogy mindenre jusson, persze nagyon sok esetben ez nem tud bekövetkezni, mert nincs elég forrás ennek előteremtésére. Bizonyos lépéseket ki kell kényszeríteni a bankokból, hogy olyan megoldást kínáljanak fel, ami a legjobb a számunkra és nem lehetetlenül el teljes mértékben a helyzetünk.

A legrosszabb eset a kilakoltatás lehet, de ezt csak hivatalos bírósági végrehajtók tehetik meg, ugyanakkor van nagyon sok megoldás arra, hogy kitolják vagy kitoljuk a moratóriumot megegyezve a bankokkal. Persze bankja válogatja azt, hogy mennyire engedékeny és mit hajlandó meglépni azért, hogy az ügyfél ne kerüljön az utcára. Gyakran történik olyan, hogy a bank vagy a végrehajtó nem akar engedni a halogatást és ilyenkor történik meg sajnos a baj.  A lakásukat elvesztett tulajdonosok kénytelenek máshol szállást találni, hogy ne kerüljenek ki az utcára.

MEGOSZTOM másokkal is a Facebook-on!

A jelzáloghitel esetében
jobb hír már amennyire ez lehet jó hír, hogy nincs azonnali kilakoltatás, legalábbis ezzel nem kell számolni egy bizonyos ideig. Viszont mindenképpen meg kell próbálnunk rendezni a körülményeket, hogy jól jöjjünk ki az egészből, hogy ha tudunk. Nagyon sok ember került rossz helyzetbe vagy olyan helyzetbe, amiből nehezen tud kikászálódni, ezért is kell segítségért folyamodnunk, hogy ha kilátástalannak látszik helyzetünk és egyedül már nem vagyunk képesek megoldani azt. Nem szabad szégyellni a segítség kérését, hiszen ha gyorsabban és könnyebben ki tudunk jönni a mély veremből valaki segítsége által, akkor azt mindenképpen el kell fogadnunk bárki is nyújtaná nekünk. Ezért hívjuk fel a figyelmét, hogy mielőtt bármilyen hitelt is kötne meg, mindenképpen át kell rágnia magát a feltételeken, hogy ne kerüljön olyan verembe, amiből nem tud kimászni. Nagyon sokan elkövetik azt a rossz lépést, hogy nem tájékozódnak eléggé és felveszik a hitelt miközben nem is tudják, hogy milyen nagy bajba kerülhetnek ezzel. Fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy ez egy veszélyes játék és több a hátulütője, mint a pozitív hatása. Persze vannak olyan emberek, akik vissza tudják fizetni hitelüket és nem okoz nekik problémát a törlesztés, az elmúlt évek során megemelkedett részletek sem, viszont egyre többen vannak olyanok, akik küszködnek és napról napra élnek.

Az ilyen embereket kell segíteni még akkor is, hogyha helyzetük kilátástalan és meg kell próbálni egyezkedni a bankokkal, hogy ne érjen minket akkor kár és meg tudjuk menteni azt, ami még menthető. Tehát a legnagyobb baj, amitől félni kell az a kilakoltatás, ez a végső és legrosszabb következménye a hitel nemfizetésnek, persze mint már fentebb említettük ezt a bank válogatja, hogy milyen feltételekkel nyújt önnek át egy szerződést. Ennek fényében biztatjuk önöket arra, hogy harcoljanak azért, amit felépítettek és ne hagyják, hogy a bankok rendelkezzenek az önök életével és tőlük kelljen függeniük. Mindenféleképpen menjenek el egy ügyvédhez, hogy ha nem tudják, hogy mit csináljanak vagy, hogy hogyan csinálják. Nem szabad kétségbeesni, mert mindig van valami megoldás akár rokonok által vagy akár hivatalos úton tudja megtenni azt a lépést, ami a segítséghez vezeti önt. Persze nem lesz könnyű és sokáig tarthat, nagyon rögös is lehet az út de higgye el, megéri kockáztatni és megtenni azt a mozzanatot amivel a háta mögött tudja hagyni ezt a borzalmat, tartozni valakinek, legyen az akár magánszemély vagy bank. Ennek fényében reméljük, hogy szerencséje lesz, megtalálja a legjobb megoldást és nem kell nagyon megszenvednie azt, hogy hitelt vett fel annak idején.

  
Ezt már olvasta?Bezárás