nyugdijra biztositasA nyugdíj Magyarországon előreláthatólag nagyon csökkenni fog. Nagyon fel kell készülnünk és ennek a legjobb módja, hogy valamilyen rendszeres megtakarítást válasszuk és ezzel elérjük, hogy több pénzünk legyen nyugdíjas korunkra és sokkal biztonságosabb élhessünk.

Szerencsésen fogadták a január 1-vel beköszöntő adóváltozásokat, amire termékfejlesztéssel reagáltak a biztosítók.

Azt tudni kell, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak piacára komoly rendezés fog várni. Az ING biztosító vezérigazgatója azt mondta, hogy a 65 év felettiek aránya Magyarországon el fogja érni a közel 20%-ot 2030-ra, 2050-re pedig a 26%-ot. A mai statisztikák szerint 1,3 aktív kereső tart el egy nyugdíjast, de ez 2050-re változik majd és két nyugdíjast kell eltartania egy keresőnek. Az is nyilvánvaló, hogy egyre csökkenő nyugdíjak mellett megnő a biztosítások értéke.

A helyettesítési arány is lejjebb fog menni, és ha valaki nyugdíjba megy, akkor az utolsó fizetésének a 83%-át kapja meg, viszont 2050-re ez akár 65,5%- alá eshet le. Ezért, jó ha van nyugdíjcélú megtakarításunk. Ha az adott személy átlagkeresettel megy nyugdíjba, akkor átlagosan 124 ezer forint lesz a havi bevétele. Ez 98 ezer forintra eshet le a megemlített időben. Viszont körülbelül plusz 52 ezer forintra lenne szükség a korábbi életszínvonal megtartásához. A csökkenő nyugdíjak hallatán sok emberben felmerül a kérdés, hogy vajon mi fog történni és hogy fognak boldogulni nyugdíjas koruk után.

Ez egy olyan kérdés, amit számos ember feltesz magának, mégis várniuk kell, hogy hogyan fognak alakulni a dolgok. Meg kell várnunk, hogy hátha megváltozik ez az egész ügy, akkor talán úgy fognak alakulni a biztosítások és a nyugdíjak, hogy az megfelelő legyen mindenki számára. A biztosítások jelentőségének növekedéséről számolhatunk be a csökkenő nyugdíjak mellett, ami egy érdekes helyzetet tár elénk.

Ön mit szól ehhez?
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás