1 logoEgyéni vállalkozói igazolvány igénylésére jogosult az, aki egyéni vállalkozói tevékenységet folytat vagy a tevékenység megkezdését személyesen bejelenti. Az igazolvány kiállítása az ország bármely okmányirodájában kérhető személyesen. Két ügyintézési lehetőség közül választhatunk:

Személyesen az ország bármely okmányirodájában igényeljük:

  • Személyes kezdeményezés esetén, az eljárás bejelentéssel indul „Kérelem egyéni vállalkozók részére” adatlapot kell kitöltenünk az okmányirodában.
  • Az ügyintézés során be kell mutatnunk: a személyazonosító okiratunkat, (mely lehet: személyazonosító igazolvány és lakcímigazolvány vagy kártyaformátumú vezetői engedély és lakcímigazolvány vagy útlevél és lakcímigazolvány), az adóazonosító kártyánkat.
  • Az okmányiroda az adatainkat ellenőrzi, azt követően egyéni vállalkozóként nyilvántartásba vesz minket és erről igazolást ad ki.
  • Az első vállalkozói igazolvány kiváltásának díja 10.000 forint. Az összeget befizethetjük az okmányirodában készpénz-átutalási megbízáson illetve bankkártyával is kiegyenlíthetjük.


Az egyéni vállalkozói igazolvány kiállításának illetéke 10.000 forint. Az igazolvány elvesztése, eltulajdonítása vagy éppenséggel a megsemmisülése esetén a pótlás illetéke 5.000 forint. Ha az igazolványban feltüntetett adatok megváltoznak, akkor azt 3.000 forint illeték fejében kérheti az okmány cseréjét.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás