1 logo aktualitasok receptekHa édességről van szó, akkor ez lesz a mi receptünk. A mogyoróvajnak és a sütőtöknek köszönhetően édes lesz. Ha nem szeretjük az étcsokoládét természetesen tejcsokoládéból is akár elkészíthetjük a süteményt. Nem kell sütni és a hozzávalók listája sem épp hosszú. A leírt mennyiségek kb. három ember számára elegendő. Ha nagyobb ünnepségre szeretnénk elkészíteni, ez esetben a hozzávalókat aránynak megfelelően változtathatjuk. Könnyen és gyorsan az asztalra tudjuk varázsolni őket.

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg étcsokoládé (80%-os)
  • 30 dkg sütőtök
  • 2-3 ek mogyoróvaj (édes)
  • porcukor
  • 1 mk őrölt fahéj


Csokoládékosárkák mogyoróvajas sütőtökkrémmel recept elkészítése: Gőz felett a csokoládét felolvasztjuk, majd egy ecsettel kikenjük a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen. Ha a csokoládé megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből és kenünk rá ismét egy réteg csokit. Majd visszatesszük a hűtőbe. A sütőtököt megsütjük, és ha kész egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az édes mogyoróvajat, majd ezután ízlés szerint teszünk bele porcukrot illetve őrölt fahéjat. Jó alaposan összekeverjük. A csokoládéval kikent formákból óvatosan fordítsuk ki a csokikat. Kanalazzuk bele a mogyoróvajas-sütőkrémet és a maradék olvasztott csokit csorgassuk rájuk. Óvatosan tegyük ezt, hogy a felolvasztott csoki ne folyjon a megdermedt csokira. Tegyük be pár órára a hűtőbe, így az ízek remekül összeérnek.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás