1 logoKevesebb csatornadíj azoknak, akik kertjüket locsolják - A jövőben 10 százalékos kedvezményt kapnak (külön mérő nélkül a locsoláshoz) azok, akik 2 ezer négyzetméternél kisebb telekkel rendelkeznek. Többek között ezt is tartalmazza az a rendelettervezet, mely szerdán jelent meg a kormány honlapján. Május 1. és szeptember 30 között jár a csatornadíj módosítása.

Minimum 3, maximum 11 rész – számlát fog kibocsátani a szolgáltató évente. Évi szinten pedig egy elszámoló számlát fog küldeni. Az előző évi fogyasztás (arányos részének) az ellenértékét fogják tartalmazni a rész – számlák. Abban az esetben, hogyha nem folyamatos a szolgáltatás igénybevétele, akkor megállapodhat a fogyasztó a szolgáltatóval arról, hogy a rész – számlát mellőzzék. Ebben az esetben az elszámoló számla érkezésekor, vízdíjat csak évente egyszer kell csak fizetni.

Az a rész, mely a szennyvízcsatornába bevezetett csapadékvízről szól az egy új szabály a rendeletben. Hogyha ilyet észlel a szolgáltató, akkor a felhasználót felszólítja arra, hogy a szabálytalansággal hagyjon fel. Abban az esetben, hogyha a csapadékvizet továbbra is a csatornába vezeti, akkor a szolgáltató a bevezetett víz mennyiségét kiszámítja. Ekkor viszont már a csatornadíj kétszeresét kell megfizetni, mint kötbér. Ugyanakkor részletesen tartalmazza a tervezet azt is, hogy hogyan kell a díjakat képezniük a víziközmű – szolgáltatóknak. Szerepel bennük még továbbá az is, hogy az anyag jellegű, az egyéb illetve a személyi ráfordítás mellett még az értékcsökkenési leírás valamint a tőkeköltség is egyaránt.


Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás