csaladi potlek igenylolapCsaládi pótlék igénylő lap minta letöltése 2015 - 2016 évre - A családok életében manapság már sokszor a megélhetés egy részét jelenti a családi pótlék, főleg akkor van nagy szükség rá, amikor a gyermekek már iskolásak. A jövőben is két címen jár a családi pótlék. Az egyik jogosulstság, amikor még nem iskolás korú a kisgyermek, amikor pedig belép az iskolás korba, akkor a beiskolázási támogatást kapja a család. Családi pótlékra az a szülő, illetve az a vele egy háztartásban lakó házastárs, vagy nevelőszülő tarthat igényt, aki saját háztartásában neveli a gyermeket. Rajtuk kívül jogosult a családi pótlékra az olyan gyermekotthon, vagy szociális intézmény vezetője, ahol a gyermek elhelyezésre került, valamint nagykorú gyermekre tekintettel saját jogon is adható családi pótlék, ha az erre vontkozó feltételek állnak fenn.

A pótlék igénylését egy erre kialakított úrlapon kell benyújtani, a családi pótlék igénylő lap minta letöltése innen oldalunkról szinte egyetlen mozdulattal megtehető és egészen biztos lehet benne, hogyha ezt az űrlapot használja, akkor a kitöltés teljesen meg fog felelni az előírtaknak.

Az igénylést a tartózkodási helyünk szerinti Kincstárhoz kell beadni, vagyis oda, ahol a család életvitelszerűen él. A kérelem mellé abban az esetben, ha a gyermek tartósan beteg, akkor csatolni kell az erről szóló orvosi igazolást is, ezzel válik jogosulttá a szülő az emelt családi pótlékra.

Az igénylőlapot innen töltheti le!

Érdemes itt nálunk tájékozódni a részletekről és azonnal letölteni a családi pótlék igénylő minta űrlapot, hiszen ha valaki késve, vagy rosszul kitöltve adja be az igénylést, akkor nagy kár érheti, hiszen hónapokra eleshet az őt megillető pénzösszegtől.

Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás