berlakas program palyazatAz időszak, ami a rendszerváltás óta eltelt, jó eredményeket hozott, ugyanis a legnagyobb bérlakás program jöhetett létre a Nemzetközi Eszközkezelő működésével. A bérlakás pályázat és program 2015. nyomán folytatódhat az a tendencia, melyet az otthonteremtési program keretein belül a kormány megkezdett, nagyon sok intézkedést hozott a magyar családok terheinek levételeiért és megkönnyítéséért és a lakhatási problémák megoldásáért. A vissza nem térítendő támogatással, kamattámogatással, többféle adó- és illetékkedvezménnyel támogatják az otthonteremtést. Azt is tudni lehet, hogy nem lesz kihagyva a deviza adósmentés és a rezsicsökkentés sem. Tehát azt kijelenthetjük, hogy a rendszerváltás óta az időszak legnagyobb bérlakás programja látszik megvalósulni.

Tehát arról van szó, hogy 25 ezer állami bérlakás jön létre, ami körülbelül 110 ezer személy lakhatását biztosítja hosszútávon. Ez a 25 ezer állami tulajdonba kerülő bérlakás körülbelül egynegyede az önkormányzatok által jelenleg fenntartott bérlakás állománynak. Azon emberek támogatását, és lakhatási támogatását tartják szem előtt, akik munkavállalás miatt költözni kényszerülnek, netán családjukkal együtt. A bérlakás program nem azt jelenti, hogy felvásárolják a bajba kerülők lakását vagy visszabéreltetik azt, hanem segítséget és támogatást nyújtanak ahhoz, hogy önállóan fenn tudjanak tartani egy lakást.

A bérlakás pályázat és program 2015 egy nagyon jó szociális intézkedés lehet, ami valóban hasznosnak bizonyul és ténylegesen segít a családokon és azok helyzetén. Hiszen, hogy ha valakinek nincsen lakása és nem tud hol lakni, annak lehetőséget biztosít ez a szociális szolgáltatás. Az állami bérlakások szerte a világban mindenhol tömbösítve léteznek és ezeket működtetését profi üzemeltetőkre bízzák. Azt is hozzá kell tenni, hogy a bedőlt lakáshitelesek lakásainak felvásárlása csak a devizaadósokon segít és az igazi bérlakáshoz semmi köze.

A konstrukció, ahogyan felépül, nem engedi meg, hogy bérlakás programként definiálják. Ahhoz, hogy ez szóba kerüljön, azt kell először megvizsgálni, hogy hogyan lehetne olyan embereket lakáshoz juttatni, akiknek nincsen módja önállóan saját erőből lakást vásárolni.

  
Ezt már olvasta?Bezárás