babakotvenyA 2014-es évet se kerüli el a babakötvény, az igénylést rá pedig a start letéti számlán keresztül lehet megtenni, mindezt a 2006. január elseje előtt születettek számára. Az induló összeg, amely a gyerekek életkezdési támogatását elősegíti itt lesz letétbe helyezve. Ez az összeg körülbelül úgy 42.500 forint. A start értékpapír számla legyen az első lépés, amit megköt a gyereknek, ez után vásárolhat babakötvényeket. Csak azok vásárolhatják meg a babakötvényt, akik hazai bejelentett lakással, azaz lakhellyel vannak felruházva és magyar állampolgárok vagy a még 18. életévét be nem töltött gyereknek, ha nincs start számlája.


Ez nagyon jó esély arra, hogy segítséget tudjunk adni gyerekünknek abban, hogy egyedül is boldoguljon. Nagyon jó összeget lehet összegyűjteni és igen kedvező lehetőség is egyben. Ezt az összeget úgy lehet felhasználni, ahogy akarják. A babakötvény 2014 és 2015 során is adómentes lesz, ami azt jelenti, hogy megfelelően a start értékpapírral kapcsolatos kifizetésre vonatkozó előírásoknak, egy 18 éves korú gyerek olyan módon férhet hozzá, hogy semminemű adót, járulékot nem kell a felvett összeg után fizetnie.

Az állam támogatásként egy bizonyos összeggel félévente rásegít az összegyűjtött, befektetett összegre, mely a szülők részéről befizetésre került pénzösszegnek a 10 százalékára, de legfeljebb 6000 forintra rúghat. Az összeget felvétele után több módon is lehet használni tetszés szerint. Pályakezdés vagy tanulmány, teljesen mindegy, a tulajdonosa arra költi, amire szeretné. Az éves kamat minden évben visszaforgatható teljes egészében. De ez automatikusan bekövetkezik, erről külön nem kell intézkedni. Egy 42 ezer forintos minimális alapösszeg is megnőhet a futamidő végéig így a kamatokkal 128.588 forintra akkor is, ha ezen felül a szülőknek nincs módjuk több pénzt beforgatni.

Hogyha havonta csak egy ezrest fizetünk be, akkor is jár a 10%-os állami támogatás, így mindenképpen csak jól járhatunk. Ebben az esetben a futamidő végére akár 570 ezer forint is összejöhet, de havi 5000 forintnál milliós összegekről is beszélhetünk. Ezek a tranzakciók már átutalással történnek, így kényelemes és gyors is egyszerre. Hamar el lehet intézni és tényleg megéri, hogy ha gondoskodni szeretnénk gyermekeink jövőjéről és előre látóak szeretnénk lenni.

  
Ezt már olvasta?Bezárás