babakotvenyA babakötvény segítségével egy olyan előremozdulást szeretnének megindítani, amivel elérhetik, hogy nőjön a magyar lakosság létszáma és sokkal inkább kedvet kapjanak az emberek a gyermekvállaláshoz. Ehhez még párosul az, hogy a majdani szülők biztonságban érezzék magukat és ne kelljen azért aggódniuk, hogy mit fog hozni a jövő. A baj ott van, hogy a fiatalok egyre inkább elvetik a házasság intézményének ötletét és a gyermekvállalás is egyre nehezebben megy.

Nem nagyon akar ez a tendencia megváltozni és sajnos egyre nehezebb olyan megoldásokat keresni, amik talán feljebb tornázhatnák a gyermekvállalási kedvet.

A babakötvény nagyon jó lehetőség azon családok számára, akik el szeretnének indulni a gyermekvállalás rögös útján anélkül, hogy aggódniuk kellene. Mindez azért létszükséglet, mert minden egyes forint, amit megtakarítunk, jól jöhet és a végén nagyon sokat segít akár egy kisebb megtakarítás is. A futam végén tehát csak jól jöhet ki a dologból. 2014-ben is egy lehetőségként lehet majd élni a babakötvénnyel azon családoknak, akik biztonságba szeretnék érezni magukat. Minden szülő szeretné gyermekének a jövőjét biztonságban tudni ezért már a gyerek megszületésénél elkezdhet spórolni és félretenni, ezzel biztosítva a jövőt, hisz a megtakarítást, ha eljön az ideje, akár a gyerek taníttatására, akár egy kajás alapjaként remekül fel lehet majd használni.

A babakötvény 2006 óta létezik, de ez idő óta nem esett át olyan nagyon komoly változtatásokon. Körülbelül 1 forintos címletekben kerül kibocsájtásra és 19 éves futamidővel rendelkezik. Az állam helyezi el az induló összeget az Államkincstárnál. 2014-ben 42.500 Forint ez az induló összeg. Ha az állampapír öt éves futamidejű, akkor a hozamával megegyező kamatot ír jóvá az állam egy évben egyetlen alkalommal.

A szülőknek is lehetősége van arra természetesen, hogy minden hónapban hozzárakjanak valamennyit a gyerek megtakarításához, ezzel hozzájárulva ők is az összeg növeléséhez. Ha a szülők befizetnek, akkor az állam arra támogatást is ad ezért mindenképpen érdemes befizetni és növelni a vagyont. Tehát a babakötvény az egy nagyon jó lehetőség és mindenképpen érdemes vele élni, mert hogyha kihagyjuk ezt a lehetőséget, akkor mindenképpen meg fogjuk bánni a későbbiekben, hiszen ezzel meg tudnánk alapozni gyermekünk anyagi jövőjét.

  
Ezt már olvasta?Bezárás